volei siteSala Polivalentă din Piatra Neamţ găzduieşte, în perioada 8-10 aprilie, Finala Cupei României la Volei 2016, eveniment ce reuneşte vârfurile româneşti ale acestui sport.

„Ne-am gândit foarte mult să aducem acest eveniment la Piatra Neamţ, pentru că oraşul este, cum am mai spus de altfel, de mai multe ori, leagănul voleiului românesc. Din Piatra Neamţ au plecat întotdeauna echipe şi de fete şi de băieţi, au ieşit campioane în fiecare generaţie, aproape, au ieşit jucătoare şi jucători de la juniori pentru echipa naţională şi pentru Liga I şi, de aceea, am dorit să aducem într-un oraş cu public educat un astfel de eveniment, pe care eu îl numesc premium, cu cele mai bune 8 echipe din România – 4 echipe de la fete şi 4 echipe de la băieţi”, a spus Cătălin Nemţanu, unul dintre organizatori, în cadrul conferinţei de presă organizată pentru a anunţa evenimentul.

Vineri şi sâmbătă vor avea loc semifinalele la feminin şi masculin, iar duminică, 10 aprilie, se vor juca finalele. „Este o ocazie să putem să ne bucurăm de prezenţa echipelor şi sportivilor de foarte bună calitate. O avem printre noi şi pe Adina Salaoru, căpitanul echipei naţionale feminine. Din păcate, nu au reuşit să ajungă încă toate echipele. Aş fi vrut s-o invit lângă noi şi pe căpitana echipei CSM Bucureşti, care a câştigat Challenge Cup. Este prima echipă din istoria României care a jucat o astfel de finală”, a adăugat Cătălin Nemţanu.

Regalul voleibalistic de la Piatra Neamţ a fost sponsorizat atât de Primăria Piatra Neamţ, cât şi de Consiliul Judeţean Neamţ. Având în vedere că cele două instituţii şi-au oferit sprijinul financiar, la conferinţa de presă au fost prezenţi şi primarul Dragoş Chitic şi preşedinta Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan.

„Vreau să salut prezenţa în municipiul Piatra Neamţ a delegaţiilor venite cu ocazia acestei competiţii importantă. După lucrurile care s-au întâmplat în ultimele săptămâni, aş putea face o afirmaţie – se pare că această investiţie, Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, s-a dovedit a fi una dintre cele mai inspirate investiţii din ultimii ani. Iată cum o Sală Polivalentă conform standardelor actuale poate să ducă la dezvoltarea unui oraş, la creşterea atractivităţii, la promovarea unui municipiu. Susţinem astfel de evenimente şi vreau să le mulţumesc colegilor din Consiliul Local pentru că au aprobat propunerea pe care am făcut-o, de susţinere financiară a acestui eveniment. Sala este pregătită să primească oaspeţii şi este pregătită să-şi primească şi spectatorii la aceste meciuri”, a spus primarul Dragoş Chitic.

Intrarea la toate meciurile din cele trei zile este liberă. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentGhinion la pescuit: prinşi de jandarmi cu 13 plase monofilament!
Articolul următorElevi francezi, veniţi la Neamţ să afle cum sunt serviciile sociale din România
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.