pietricica turism

eugen cobzaru

Consilierii locali din Săbăoani s-au întâlnit vineri, 11 iulie, în ședință, pentru a ține cont de recomandările Prefecturii în legătură cu intrarea în legalitate cu hotărârea anterioară prin care unui ales i-a fost interzisă participarea la ședințele Consiliului Local timp de două luni. Este vorba de consilierul Eugen Cobzaru, suspendat în luna mai de la ședințe și care a atacat decizia la Prefectură. Vineri, acesta nu a fost primit la dezbaterile din Consiliul Local nici ca simplu cetățean. Și, ca totul să fie în spiritul scandalului dintre consilier și conducerea Primăriei, pentru păstrarea calmului au intervenit și polițiștii.

În ședința de vineri s-a decis reformularea și modificarea HCL 32/2014, în sensul ca suspendarea consilierului să se facă pentru două ședințe consecutive și nu pentru două luni, cum era prevăzut anterior. Consilierul Cobzaru este supărat că nu a fost primit la lucrări nici măcar ca cetățean: “Nu am fost convocat la sedința din 11.07.2014, dar m-am prezentat ca cetățean să particip la sedință. HCL 32/2014 mentionează că sunt exclus de la lucrările CL, dar nu mi-a fost interzisă participarea atât ca și consilier, dar și ca cetățean. Ședința este public. Unde este democraţia”.

Dispoziție de evacuare, semnată în avans

Consilierul Cobzaru spune că interzicerea participării a fost “premeditată” de conducerea Primăriei Săbăoani, care a emis “din timp” o dispoziție de evacuare. “În jurul orelor 16 m-am prezentat la Primărie. Încă de la intrare, am fost întâmpinat de poliția comunitară, care mi-a interzis accesul în sală. Mi-au prezentat o dispoziție de evacuare care era deja semnată  de către secretar și de consilierul Robu Flavian, ca președinte de ședință, dar al cărui mandat s-a încheiat în luna iunie. În dispoziția de evacuare se menționează faptul că eu am tulburat şedința de consiliu și pentru asta nu îmi permite să intru în sala de şedințe”, povestește alesul local, care arată că la ședința respectivă președinte pentru perioada iulie-septembrie a fost desemnat Gheorghe Ursache. Alesul local a încercat să-I convingă pe polițiștii locali și polițiștii din secția 3 că decizia de evacuare este semnată de un “președinte de ședință” ce nu mai este președinte, dar în zadar.

“De față au fost și polițiști cu pregătire juridică de la Sectia 3 de Poliție Săbăoani, cărora le-am explicat faptul că respectiva evacuare este ilegală, că Robu Flavian nu mai are funcția de președinte de a semna vreun document și că totul a fost un abuz de forță. Domnii polițiști au ignorat faptul că totul este ilegal și și-au dat și ei concursul la interzicerea mea în sala de şedință”, a mai spus consilierul Cobzaru. (C. MATEI)