Proprietarii unei case din Luminiș, comuna Piatra Șoimului, s-au trezit cu locuința în flăcări, în noaptea de 10 spre 11 august, puțin după ora 3. ”Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț și un pompier voluntar cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Roznov”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Flăcările au distrus acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de  70 mp și o anexă acoperită cu tablă și plăci de azbociment pe o suprafață de 20 mp. Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, produs la un conductor neizolat.

Tot în noaptea de 10 spre 11 august a ars o magazie de lemne din Bicaz Chei, care avea suprafața de 50 mp. S-au făcut scrum 10 mc lemne foc și o mașină de ascuțit pânze. Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unor ,,mașini, utilaje lăsate sub tensiune”.

C.M.

Articolul precedentCazul dr. Smicală în atenția ministrului pentru Românii de Pretutindeni
Articolul următorNervi, căldură și ”descurcăreți” la coadă la Înmatriculări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.