Proprietarii unei case din Luminiș, comuna Piatra Șoimului, s-au trezit cu locuința în flăcări, în noaptea de 10 spre 11 august, puțin după ora 3. ”Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț și un pompier voluntar cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Roznov”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Flăcările au distrus acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de  70 mp și o anexă acoperită cu tablă și plăci de azbociment pe o suprafață de 20 mp. Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, produs la un conductor neizolat.

Tot în noaptea de 10 spre 11 august a ars o magazie de lemne din Bicaz Chei, care avea suprafața de 50 mp. S-au făcut scrum 10 mc lemne foc și o mașină de ascuțit pânze. Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din cauza unor ,,mașini, utilaje lăsate sub tensiune”.

C.M.