Aflată la Piatra Neamț, Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a declarat că forul pe care-l conduce este extrem de preocupat de cazul doctoriței Camelia Smicală. Oficialul român a spus că o delegație formată din experți ai ministerelor de profil a fost în urmă cu o lună în Finlanda și implicit domnia sa  a avut câteva întâlniri cu parlamentari finlandezi din comisiile care se ocupă cu problematica protecției minorilor.

”Doamna Smicală se află într-o situație extrem de specială. Și-a găsit de lucru într-o altă localitate față de cea în care sunt copiii și, aflându-se într-o perioadă de început, în care trebuie să fie prezentă tot timpul la lucru, nu mai poate să meargă la copii în orele pe care autoritatea de custodie le stabilește. Am transmis săptămâna trecută două scrisori oficiale către doi miniștri din guvernul finlandez care au în portofoliul protecția familiei și a copilului. Am semnalat aspectele foarte îngrijorătoare din acest caz și anume faptul că fetița și băiatul se găsesc despărțiți unul de altul. Este foarte greu să înțelegem de ce doi frați nu pot să stea împreună”, a declarat ministrul Păstârnac.

La Piatra Neamț, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a mai fost însoțit de Mihai Dan Chirică, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și de Grațiela Drăghici, secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Cu această ocazie s-au făcut referiri și la campania ”Informare acasă! Siguranță în lume!” în care județul Neamț face parte din programul pilot.

”Suntem la sfârșitul acestui program pilot. Încercăm să stabilim un dialog mai intens, să lansăm o campanie de informare pentru cetățenii români care muncesc în străinătate, care intenționează să plece în străinătate, fie la studii, fie să lucreze, pentru a se proteja de pericolele legate de exploatarea prin muncă”, a mai afirmat Andreea Păstîrnac.

Timp de mai bine de două ore, în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, s-au prezentat principalelor coordonate ale campanie la care au participat parlamentari, conducerile instituțiilor deconcentrate și ale administrațiilor publice locale și reprezentanți ai societății civile. (Ana MOISE)

 

Articolul precedentDr. Daniela Marcoci ”debarcată” cu rezervare din fruntea DSP Neamț
Articolul următorS-au trezit în puterea nopții cu casa în flăcări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.