Echipele nemțene de fotbal din seria I a Ligii a III-a au făcut din nou pași greșiți, îndepărtându-se de obiectiv. Cetatea și-a arătat încă o dată neputința de a câștiga, remizând, scor: 3-3, pe teren propriu, cu Bucovina Pojorâta, golul egalizator al nemțenilor fiind marcat în minutul 90! Petrotub a pierdut în deplasare, cu Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 1-3, iar Ceahlăul II, la Sepsi Sfântu Gheorghe, cu 1-6. În plutonul primelor 6 echipe, care s-a distanțat la 3 puncte de locul 7, sunt Cetatea, la 4 puncte de fotoliul de lider și Petrotub, care a căzut pe 6, la 6 puncte de locul I, ocupat de Știința Miroslava.

Bobric in fata portii adverse

Cetatea: 3-3 scos în minutul 90

Conducerea clubului Cetatea Târgu Neamț și-a manifestat susținerea pentru antrenorul Ciprian Danciu, chiar înaintea meciului pe care jucătorii Cetății l-au susținut vineri, pe teren propriu, cu Bucovina Pojorâta, meci considerat, pe bună dreptate, foarte greu pentru târgnemțeni. ”Am avut o discuție cu dânsul și i-am comunicat că are susținerea noastră, fără rezerve, ca antrenor al echipei”, au declarat diriguitorii Cetății. De partea celaltă, echipa din Pojorâta, neînvinsă în primele 7 etape, a venit la Târgu Neamț decisă să nu piardă și să se plaseze în grupul primelor 6 echipe, la jumătatea turului de campionat. Bobric, unul din cei mai în formă atacanți ai Cetății în acest debut de campionat, a dechis scorul în minutul 14 pentru gazde, dar elevii antrenorului Danciu nu s-au bucurat decât 8 minute. Oaspeții au egalat prin Buhăceanu (22), după care au mai ”lovit” o dată, prin Duțică (44), aproape de finalul primei reprize, stabilind scorul pauzei: 1-2. În partea a doua a jocului, Cetatea a alergat după egalare, a avut o posesie superioară a mingii (52% din timp, față de 48%, cât a contorizat în dreptul ei echipa suceveană) și, drept urmare, Varea a restabilit egalitatea, în minutul 57: 2-2. Același Buhăceanu a făcut, însă, ca scorul să se modifice în favoarea echipei oaspete (70), reușind ”dubla”: 2-3. Varea, de la gazde a reușit și el, la rândul lui, ”dubla”, în finalul jocului, când a reușit să smulgă un 3-3, la care puțini spectatori mai sperau. Conform statisticilor, oaspeții au șutat de 3 ori pe spațiul porții, pe când gazdele au marcat de 3 ori, din 4 șuturi pe poartă. În total, jucătorii Cetății au șutat de 7 ori la poarta sucevenilor, prea puțin pentru o echipă ce-și propune promovarea. E adevărat că sucevenii, cu 18 faulturi, față de numai 8 ale Cetății, au făcut un joc destructiv, prin definiție, iar pe contre au reușit să înscrie la fiecare acțiune mai periculoasă, dar nici gazdele n-au găsit ”antidotul” pentru a contracara atacurile adverse, fiind surprinși la fiecare gol. Cu o apărare ”visătoare” în această etapă, Cetatea a încasat aproape tot atâtea goluri cât primise în precedentele șase etape la un loc, ceea ce denotă o evoluție în salturi a echipei ”patronată” de primarul Daniel Harpa, care a ajuns la patru puncte distanță de liderul Știința Miroslava, care-și vede liniștită de lupta pentru promovare, pierzând, până acum, un singur meci, cel de la Târgu Neamț, cu 0-1, din prima etapă.

Petrotub Roman (3)

Petrotub: a treia înfrângere

Petrotub, celaltă echipă nemțeană aflată în lupta pentru promovare, s-a ”împotomolit” la Miercurea Ciuc, bifând a treia înfrângere în actualul campionat. Majzik, a deschis scorul rapid pentru Csikszereda, în minutul 19, pentru ca, îmediat după pauză, gazdele să-și majoreze avantajul dintr-un penalty, transformat de Bajko (47). Căpitanul Popa, a reaprins speranțele romașcanilor, într-un rezultat bun, în minutul 57, dar, până la final, tot ”ciucanii” au reușit să înscrie, prin Gergely (70), stabilind scorul final: 3-1, rezultat care plasează echipa romașcană pe locul 6 al seriei I, cu 12 puncte, cu 2 mai puține decât Cetatea, care este pe locul 3 și la 6 puncte în spatele liderului seriei, Știința Miroslava, care a acumulat 18 puncte, în 7 etape. Echipa din Miercurea Ciuc este pe doi, cu 16 puncte, cu două mai multe, decât Cetatea, ocupanta locului trei. Plutonul primelor 6 formații, care este încheiat de Petrotub, echipă ce s-a distanțat la 3 puncte de locul 7, ocupat de FC Zagon, mai cuprinde echipele Bucovina Pojorâta, care este pe 5, cu 12 puncte, dar din 6 meciuri disputate (în eventualitatea unei victorii, Bucovina Pojorâta având șanse să urce chiar pe locul 3) și Sepsi OK Sfântu Gheorghe, care ocupă locul 4, cu 13 puncte.

Ceahlăul II: “set şi meci” pentru adversari

Echipa din Sf. Gheorghe, proaspăt promovată în Liga a III-a în această vară, s-a distrat cu Ceahlăul II, pe care a învins-o la scor de tenis, cu 6-1, după un meci fără istoric. Practic, partida a început de la 1-0 pentru Sepsi OK Sf. Gheorghe, care a marcat rapid, în minutul 2, primul gol, prin Negotei, apoi Stângă a majorat avantajul gazdelor la 2-0, jucătorul celor din Sf. Gheorghe realizând hattrick-ul, prin alte două reușite (51 și 76). Celelalte două goluri ale gazdelor au fost reușite de Fulop (47) și Dorvos (90). Judecând după etapele anterioare, Sepsi OK Sf. Gheorghe remizase pe teren propriu, scor: 1-1, cu Bucovina Rădăuți, cu două etape mai devreme, rezultat considerat surpriză, deoarece echipa din Rădăuți nu are nicio victorie în 6 etape, ci doar 3 rezultate de egalitate, însă, din nou s-a dovedit că niciun meci nu seamănă cu altul. La capitolul ”puncte” nici Ceahlăul II nu stă mai bine, cu unul singur acumulat în 6 jocuri, plasează formația antrenată de Ovidiu Marc pe penultimul loc în clasament, înaintea celor de la FC Păpăuți, care păstrează ”lanterna roșie” a seriei.

Mihai STOIAN

1   Ştiinţa Miroslava                                      7       6       0       1         11-5   18
2   Csikszereda Miercurea Ciuc                  7       5       1       1         18-7    16
3   Cetatea Târgu Neamţ                              7       4       2       1       17-7     14
4   Sepsi OSK Sfântu Gheorghe                  7       4       1       2       13-6     13
5   Bucovina Pojorâta                                   6       3       3       0      16-9     12
6   Petrotub Roman                                      7       4       0       3       13-8     12
7   FC Zagon                                                   6       3       0       3         10-6    9
8   Aerostar Bacău                                        7       2       2       3          7-9      8
9   CSM Paşcani                                            6       1       3       2          8-8     6
10 Sporting Lieşti                                         6       1       1       4          6-10   4
11 Bucovina Rădăuţi                                    6       0       3       3          5-16   3
12 Ceahlăul II Piatra Neamţ                      6       0       1       5           4-14   1
13 FC Păpăuţi                                               6       0       1       5           2-25   1