Știre actualizată: Conform unei informări venită din partea Delgaz Grid, localitatea Agapia este afectată din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 241 de consumatori nu sunt alimentați cu energie electrică. Se lucrează pentru remedierea situației.

Situația cu digul de la Bălănești s-a îmbunătățit în ultimele ore, nivelul apei scăzând cu aproximativ 10 cm, după ce s-au făcut deversări controlate. Situația este în continuare monitorizată de autorități, fiind organizată și o ședință de urgență la nivelul Ministerului Mediului pentru identificarea de soluții, cu participarea ministrului Tánczos Barna.

Știre inițială: Prăpădul apelor continuă în Neamț. Acum două ore un dig de la un iaz din localitatea Bălănești, comuna Bârgăuani, s-a rupt. La fața locului se află Subprefectul Judeţului, Inspectorul șef al ISU Neamț, pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț,  voluntari din cadrul SVSU Bârgăuani,  administratorul iazului și reprezentanți de la Sistemul de Gospodărire al Apelor și jandarmi.

„Au fost dispuse măsuri de avertizare a populației din aval, fiind transmis mesaj prin RO-ALERT. Se va merge din casă în casă la gospodăriile aflate în zona de risc la inundații (aproximativ 5 – 6 în satul Bălănești și 10 – 12 în satul Gherăești) pentru avertizarea populației”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Mai multe detalii despre această situație puteți vedea aici.

La ora 16.00 localitățile Gârcina, Cuejdiu și Agapia au probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, 1721 de gospodării fiind afectate. Delgaz Grid lucrează pentru remedierea situației.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Accident în fața Primăriei din Alexandru cel Bun. Foto
Articolul următorPetricani: Drum județean surpat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.