Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a aprobat, săptămâna aceasta, calendarul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului. Înscrierea candidaților este programată în intervalul 13-24 iulie. „Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ”, se precizează într-un comunicat de presă al MEC.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24-27 august:

  • 24 august: Limba și literatura română;
  • 25 august: proba obligatorie a profilului;
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării;
  • 27 august: Limba și literatura maternă.

„Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, mai menţionează reprezentanţii MEC.

Rezultatele înregistrate la probele scrise vor fi anunţate pe 2 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, între orele 14:00-20:00, se vor putea depune contestaţii. Acestea pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. (M.C.)

Articolul precedentVernisajul expoziţiei “Întâlnire” la Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
Articolul următorRezultatele primei etape a repartizării computerizate în liceu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.