reclama autocenter

Actualizare: Rezultatele au fost publicate ora 14.

Astăzi, 10 iulie, elevii află rezultatele repartizării computerizate în licee. Ca și la examenul național, nu vor fi publicate numele candidaților, ci codurile atribuite la examenul național de Evaluare Națională. „În cazul absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională, codul individual aferent candidatului reprezintă numărul de înregistrare la Comisia de admitere județeană a cererii prin care s-a solicitat înscrierea în vederea admiterii”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Neamț, conform metodologiei în vigoare. După ce și-au exprimat opțiunile în fișa de înscriere, repartizarea electronică a elevilor se face în baza unui algoritm care ține cont de media de admitere, începând cu mediile cele mai mari și de ordinea opțiunilor bifate.

La medii de admitere egale, repartizarea se face ținând cont de media generală obținută la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a, de media generală de absolvire a claselor V-VIII, de nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, de nota obținută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale, de nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care au solicitat înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

În județul Neamț, sunt 4.253 de absolvenți de gimnaziu care au participat la examenul național, iar cea mai mică medie de admitere este 1,97. În învățământul liceal sunt 108 clase aprobate în planul de școlarizare, din care 51 clase de teoretic, 19 clase de vocațional și 38 clase de tehnologic.

Rezultatele repartizării computerizate sunt publicate pe edu.ro http://admitere.edu.ro/ .

(C.I.)

Articolul precedentS-a aprobat calendarul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului
Articolul următorCalendarul titularizării cadrelor didactice pentru anul şcolar 2020/2021