Rusaliile cu radare şi patrule, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ideea de a preveni orice fel de incidente care ar putea tulbura liniştea minivacanţei de Rusalii, conducerea IPJ Neamţ a dispus suplimentarea numărului de poliţişti care se vor afla în stradă cu circa 400 faţă de dispozitivul curent.

Comanda inspectoratului sa dispus ca poliţiştii să „aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale”, după cum se precizează într-un comunicat al Biroului de presă. Cei 328 de poliţişti de ordine publică, 51 rutieri, 21 de investigații criminale şi 40 poliţişti de la alte structuri se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult.

„Pentru menținerea ordinii și siguranței publice au fost planificate 179 de patrule de siguranță publică, dintre care 22 pedestre și 157 auto”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 36 aparate radar”.

Pentru orice situaţie reală de urgenţă, cetățenii sunt sfătuiţi să sune la numărul gratuit 112 şi să ceară ajutor.

C.M.

Articolul precedentGALERIE FOTO Grindină peste oraşul Piatra Neamţ!
Articolul următorCu mărinimie pentru politicieni: AEP lucrează și-n vacanța de Rusalii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.