Patru noi bolnavi de rujeolă au fost confirmați pentru Neamț de analizele de laborator efectuate la Institutul „Cantacuzino”. Aceste cazuri au apărut după o săptămână în care nu s-a mai înregistrat nici un caz în Neamț.

Astăzi, 16 februarie, Centrul Național pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că au fost confirmate 87 de noi îmbolnăviri în toată ţara, săptămâna aceasta, cu 31 de bolnavi în judeţul Prahova şi 23 în judeţul Vaslui, iar restul în Constanţa (9), Brăila (6), București (5), Ialomiţa (5), Brașov (2), Dâmbovița și Ilfov câte unul. De la începutul epidemiei au fost confirmate, până astăzi, 10.836 de îmbolnăviri și 38 de decese.

Al 32-lea deces provocat de virusul gripal (tip A) a fost confirmat astăzi, 16 februarie. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, declarat caz social, nevaccinat, din județul Iași, care a decedat tot astăzi, 16 februarie, potrivit CNSCBT. La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost declarată carantina, de la începutul acestei săptămâni, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu gripă, viroză și pneumonii. Prezentările la Unitatea de Primire a Urgențelor sunt, zilnic, între 160-200 de persoane, iar spitalizările în secția de Boli Interne depășesc capacitatea.

Medicii recomandă nemțenilor să meargă mai întâi la medicul de familie și la medicii din centrele de permanență, iar pacienții care au și alte afecțiuni să ia în serios primele semne de boală, mai ales că o boală de sezon poata da complicații grave. În rest, pentru că numărul bolnavilor este cu aproape 50% mai mult decât în sezonul trecut, medicii mai atrag atenția asupra măsurilor pe care este bine să le luăm: evitarea aglomerației, consumul de fructe, igienă personală adecvată, evitarea automedicației. De la începutul sezonului de supraveghere epidemiologică și până la data de 4 februarie 2018 au fost confirmate 529 cazuri de gripă: 135 cazuri tip A, subtip H1; 11 cazuri tip A, subtip H3; 51 cazuri tip A, nesubtipat; 330 cazuri tip B; 2 cazuri coinfectie AH1 + B. (C.I.)

Articolul precedentMai mulți salariați și pensionari nemțeni ar putea merge în stațiuni
Articolul următorLocuri de muncă pentru bugetari: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.