Mai mulți pensionari din Neamț ar putea avea acces, în 2018, la tratament în stațiunile balneare din țară. Procedura de alocare a biletelor de tratament la Neamț nu a fost demarată, întrucât au fost adoptate noi criterii de acordare.

“Așteptăm să primim documentul cu noile criterii, normativul a fost adoptat de guvern în ședința de săptămâna trecută, iar în acest moment știm că pentru anul 2018 sunt mult mai multe bilete de tratament  alocate la nivel național, urmează să primim și cota pe județul Neamț”, ne-a declarat ing. Cezar Aanegroae, directorul Casei Județene de Pensii (CJP) Neamț.

Prin sistemul public sunt acordate, anul acesta, 59.527 bilete de tratament împărțite în cel mult 19 serii în stațiunile din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice (față de 56.394 locuri anul trecut, în 18 serii) la care se mai adaugă numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet, potrivit HG 39/2018.

Anul trecut, CJP Neamț a primit 935 de bilete pentru tratamentul pensionarilor și al salariaților asigurați care au făcut dovada că au fost diagnosticați cu o boală care necesită tratament balnear. Cererile pentru tratament în stațiuni au fost de 5 ori mai mari, la începutul anului înregistrându-se deja 4.300 de solicitări, la nivelul lunii martie. În acest an, alocarea biletelor de tratament are șanse să înceapă cu o lună mai devreme. (C.I.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.