reclama autocenter

Pe data de 28 decembrie, centrul orașului Roznov, și mai cu seamă parcul din localitate, a avut o animație aparte, fiind gazda unei manifestări de amploare. Este vorba de Festivalul interjudețean al datinilor de iarnă, la care au participat ansambluri de artiști amatori din județele Bacău, Botoșani, Vaslui și Neamț. Astfel, au fost prezente ansamblurile de “Urșii” de la Asău (Bacău), “Trei generații” de la Flămânzi (Botoșani), al “Datinilor populare” de la Todirești (Vaslui), iar și din ținutul gazdă, “Codrii Neamțului”, Ansamblul de la Ştefan cel Mare “Grupul Roznovenii” și “Capra” de la Slobozia. Organizatorii acestei mari manisfestări sunt primarul Ionel Ciubotaru, dar și membrii Consiliului Local. În parcul comunal, artiștii, dar și miile de spectatori au primit, din partea organizatorilor, după preferință, vin rece sau fiert, alb sau roșu, dar și vestitele sărmăluțe în foi de varză, specifice zonei Roznov. La manifestare au mai fost prezenți primarii Petrică Simiuc (Todirești), Cristian Croitoriu (Podoleni) și Sorin Ouatu (Ştefan cel Mare), Mihai Fediuc (Casa de Cultură Botoșani), dar și conducătorii ansamblurilor prezente.

festival roznov (2) festival roznov (3)

“Mulțumesc oaspeților, care au onorat invitația noastră, de a fi prezenți la o nouă ediție a Festivalului datinilor de Anul Nou. Sper ca și în acest an să fie o reușită și mai cred că în anii care vor urma, acțiunea trebuie să continue și să fie și mai bine organizată. De asemenea, felicit membrii noului grup folcloric de la Roznov, dar și pe cei care ne-au ajutat în aceste zile. Am fi dorit ca evenimentul să se desfășoare sâmbătă, 27 decembrie, dar l-am mutat cu o zi, pentru ca în parcul orășenesc să fie cât mai multă lume. La mulți ani tuturor oaspeților, membrilor Consiliului Local Roznov, dar și dvs, cei prezenți. Multă sănătate și fericire!”, a declarat Ionel Ciubotaru, primarul orașului Roznov.

“Sunt încântat de invitația pe care am primit-o și în acest an și cred că ne vom prezenta cum se cuvine. Comuna Todirești – Vaslui dispune de un ansamblu important, care vă va oferi un eșantion din tradițiile noastre. Mulțumim domnului primar Ciubotaru și celor care s-au ocupat de organizarea acestei manifestări. La mulți ani și numai bine!”, a adăugat Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, județul Vaslui.

festival roznov (4) festival roznov (5)

“În acest an, am venit cu ansamblul de la Flămânzi, iar la anul, dacă ne veți invita, vom încerca să aducem un alt mare ansamblu al sărbătorilor de iarnă din județul Botoșani. Am fost și anul trecut prezent la Roznov, mulțumim pentru invitație și cred că partea de nord a Moldovei este cel mai bogat spațiu în privința acestor manifestări, la trecerea dintr-un an în altul. Mulțumim domnului primar Ciubotaru pentru ospitalitate, iar tuturor roznovenilor o urare pentru noul an din toată inima: La mulți ani cu sănătate și să ne revedem la anul”, a declarat Mihai Fediuc, directorul Casei de Cultura din municipiul Botoșani.

festival roznov (6) festival roznov (7)

“Şi noi am fost prezenți cu ansamblul de datini de Anul Nou și cred că prezența pe scenă nu va trece neobservată de cei prezenți în parcul orașului Roznov. Mulțumim pentru invitație, iar din partea noastră sănătate și numai bucurie în anul 2015. La Mulți ani!” – Sorin Ouatu, primarul comunei Ştefan cel Mare.

“Pentru mine este o onoare să fiu astăzi pe scena acestui festival și mulțumesc pentru invitația adresată de domnul primar Ionel Ciubotaru. La mulți ani tuturor, iar această acțiune trebuie să continue și în anii următori” – Cristian Croitoriu, primarul comunei Podoleni.

festival roznov (8) festival roznov (9) festival roznov (10)

Festivalul roznovean a avut un succes deosebit și în acest an, fiind prezenți circa 2.000 de spectatori, cu toate că temperatura ambientului era cu mult sub 0 grade Celsius. Însă, ambianța a fost încălzită la cote maxime de evoluțiile formidabile ale ansamblurilor prezente, dar și de calitatea delicateselor puse la dispoziție, din belșug, de organizatori. (CEAHLĂUL®)

Articolul precedentGuvernul Ponta achită datoriile Primăriei Târgu-Neamț
Articolul următorGRINŢIEŞ: „CÂNTEC ŞI COLINDĂ PE PLAIUL HAIDUCILOR”