0:00

Romașcanul Alexandru Mihăilă s-a (re-re)lansat între prieteni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Între prieteni – sub semnul metaforei” s-a aflat cunoscutul om de presă și de cultură Alexandru Mihăilă în acest final de săptămână, când, întors definitiv la Roman, a lansat cea de-a III-a ediție a romanului “Sărută-mă, singurătate”. Evenimentul a fost găzduit la Hanul Răzeșilor, locul unde a fost lansată și prima ediție a cărții – în urmă cu trei ani. Printre prietenii care au dat curs invitației s-a numărat poetul Emilian Marcu, scriitorul Viorel Patrichi, criticul Constantin Dram, scriitorul Boris Crăciun, Mihai Hanganu sau prozatorul Gheorghe Neagu. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Societății Culturale “Clepsidra”, coordonată de preotul Cornel Paiu, doctorul Dan Avătescu, în colaborare cu preotul Tiberiu Roșu și anticarul Dan Dimitriu.

“Cu prietenul meu Ducu Mihăilă nu m-am mai văzut de aproape 40 de ani. Am avut marea bucurie și surpriză să primesc un roman, aflat la cea de-a treia ediție, semn că este o carte extrem de căutată. Romanul are în construcție cel puțin trei planuri care se suprapun, iar povestirile au un farmec aparte. Cu acest roman, Alexandru Mihăilă devine o voce epică puternică și de luat în calcul”, a rostit poetul Emilian Marcu.

Scriitorul Viorel Patrichi a vorbit despre paralelismul dintre “meseria” de jurnalist și cea de autor de cărți. “Cartea lui Alexandru Mihăilă a fost o revelație pentru mine din momentul ce am citit-o. Este o dovadă a unei percepții originale asupra mediului cultural și istoric al românilor din toate timpurile. Ziariștii care se fotografiază lângă tancuri nu sunt jurnaliști adevărați. Alexandru Mihăilă pătrunde adevărul frontului dintre oameni și civilizații și acesta este adevăratul jurnalist”, a spus scriitorul Patrichi.

Alexandru Mihăilă s-a născut în 16 februarie 1950 în localitatea Bozieni, din 1990 dedicându-și cea mai mare parte a vieții “gazetăriei”, lucrând la revista “Obiectiv”, cotidianul “Dimineaţa”, fiind redactor principal la revista “Flacăra”, prim redactor şef adjunct la “Flagrant”, senior editor la cotidianul “Curentul” și apoi la “Flacăra”. Debutul literar l-a avut în 1967, la revista liceului Roman-Vodă – “Izvoraşul”. Alexandru Mihăilă este membru fondator al revistei “Opinia studenţească”, Iaşi și a fost director al săptămânalului “Romanul Liber”. În cartea “Vremea Despărţirii” a cuprins reportaje despre experienţa teribilă a războiului de pe fronturile din Transnistria şi din Iugoslavia, la care a participat în calitate de corespondent de război. Printre scrieri se mai numără și “Dialoguri în Angora cu Ioan Chelaru” sau “Cazul Timofte-KGB”, studiu de poliție politică apărut în 2008. (C. MATEI)

Articolul precedentOuatu aduce sechestru la FC Ceahlăul SA
Articolul următorCAMPANIE Ceahlăul și Mesagerul: Casă pentru cinci îngeri!

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.