0:00

Peste 16.000 de puieți promit autoritățile romașcane că vor planta în această primăvară în municipiu. Cel mai mare număr de arbori va fi plantat în zonele limitrofe, ca și perdea de protecție, dar câteva mii se vor planta și în Parc, pe aliniamentele străzilor sau la locurile de joacă.

„Am primit de la Ocolul Silvic mai mulți puieți de paltin și frasin. Pe aliniamente vom planta mesteacăn, castan la locurile de joacă, dar și pe Alexandru cel Bun, Ecaterina Teodoroiu și Parcul municipal. În total, circa 2.000 de castani și frasini avem la dispoziție. În plus, mai avem 4.000 de puieți pe care angajații de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și echipele de la Lucrări Publice îi plantează în zona Vlad Țepeș, cartierul Bălcescu și dig”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

De departe cea mai mare acțiune de plantare de puieți va avea loc la începutul lunii aprilie, atunci când funcționarii din Primărie și nu numai nu vor sta la birouri, ci vor ieși în trei zone pentru a planta 10.000 de puieți de salcâmi.

Vineri, pe 4 aprilie, lansăm programul din acest an – Romanul prinde rădăcini. De la orele 9, toți funcționarii nu vor mai fi în birouri, ci pe teren, pentru a planta 10.000 de salcâmi. Este o activitate majoră ce vizează trei zone Pod CFR – Moldova, Stadion Moldova – Ștrand și Cucutei – Roman Est. Invităm pe această cale să ni se alăture și angaații din Armată, Poliție, Școli Spitalul, Jandarmeria, presa și alți romașcani care vor să sprijine această activitate. Dacă se prind măcar jumătate din puieții pe care îi vom planta, putem spune că va fi una din cele mai importante activități eco din municipiu, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Ca-n fiecare an, dacă asociațiile de proprietari vor cere puieți pentru a planta în zonele blocurilor vor putea primi ajutor de la Primărie, așa cum în perioada imediat următoare li se vor oferi materiale pentru curățenia de primăvară, funcție de necesar, dar și de posibilitățile administrației. (C. MATEI)

Articolul precedentGeorge Enescu şi Vasile Alecsandri la Piatra Neamț
Articolul următorPregătiri pentru centenarul „Gheorghe Iacomi”