Începând cu 15 martie și până pe 15 aprilie, în Roman se organizează a V-a ediție a concursului anual de curățenie de primăvară. Sub îndemnul “Curățenia de primăvară începe cu noi, pentru noi”, romașcanii sunt invitați să ajute administrația locală în înfrumusețarea municipiului, dar și a proprietăților personale.

“Scopul acestui concurs este de a salubriza întreg municipiul, inclusiv balcoanele sau grădinile personale. Oricine poate participa, nu există o limită de vârstă, iar la concurs se pot înscrie inclusiv agenții economici sau ONG-urile. Înscrierea în competiție se face în baza unei cereri tip ce se găsește la Biroul Unic sau care poate fi transmisă la adresa mediu@primariaroman.ro. Câștigătorii vor fi desemnați de o comisie, iar eu voi avea dreptul de veto în funcție de verificările pe care le voi face pe teren. Regulamentul și punctajul acordat pot fi consultate pe site-ul Primăriei, la www.primariaroman.ro, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În această campanie sunt angrenate și instituțiile de interes public, dar și firma care se ocupă de salubrizarea orașului. Societatea Rossal trebuie să îndepărteze materialul antiderapant de pe carosabil şi de pe trotuare, să igienizeze platformele gospodăreşti și să repare coșurile stradale. În colaborare cu beneficiarii Legii 416, societatea trebuie să curețe deșeurile de pe trotuare, străzi și spații verzi.

Angajații Primăriei Roman au și ei de treabă. Vor trebui să toaleteze arborii, să refacă împrejmuirile din confecţii metalice de la spaţiile de joacă şi cele ce delimitează spaţiile verzi, să repare locurile de joacă, să monteze bănci, să înlocuiască indicatoarele rutiere și să marcheze trecerile de pieton. Cei care se înscriu în concurs vor fi premiați de administrația locală cu ocazia Zilelor Municipiului, la finele lunii mai. (C. MATEI)

Articolul precedentÎncep evacuările!
Articolul următorPrimăvara, o nouă etapă pentru Publiserv