Conducerea Publiserv Piatra Neamț, societate a Consiliului Local este mulțumită de activitatea prestată în sezonul rece 2013-2014. Deși este loc și de mai bine, directorul Elena Boengiu recunoaște că iarna blândă a dus la reducerea consumurilor. Publiserv, în colaborare cu Primăria Piatra Neamț, trece acum la o nouă etapă: odată cu încălzirea vremii lucrătorii Publiserv vor aborda un amplu program de reaparații și întreținere a străzilor din municipiu, program urmat de un altul ce are în vedere, conform unui grafic bine stabilit, turnarea de covoare asfaltice pe străzi care nu au fost asfaltate niciodată.

”Deja am demarat programul de asfaltare la rece pe unele artere din Piatra Neamț deși am fost încurcați puțin de vremea nefavorabilă din ultima perioadă de timp. În momentul de față se lucrează în perimetrul central, în special în sensurile giratorii – cu deosebire în cel de la Orion, pentru că acolo asfaltul este foarte degradat, și continuăm cu strada Fermelor, șoseaua de centură. Se plombează gropile, deocamdată cu asfalt la rece. Dacă vremea va fi bună, pornim stația de asfalt, cu toate că legea spune că stația se poate porni când afară temperatura înregistrează cel puțin 12 grade Celsius trei zile la rând. Noi însă ne pregătim, am achiziționat materia primă și am efectuat revizia utilajelor. Conform unei liste întocmite în colaborare cu serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Piatra Neamț, se vor face lucrări de întreținere și reparații într-o primă fază pe bulevardele Traian, Decebal, pe strada Mihai Viteazu, pe centură, pentru că în aceste zone traficul este foarte intens. Urmează ca mai apoi să se intre și în cartiere, concentric, pe toate arterele și sperăm noi că dacă vremea va fi bună vom reuși să terminăm plombările și reparațiile.

De exemplu, pe străzile Cârloman, Soarelui, Al. Lăpușneanu, Aleea Brazilor, Asachi, Armoniei, Zambilelor, Rozelor, Mihai Viteazu, Nicolae Iorga și pe mai multe străzi din cartierul gara Veche se va încerca turnarea de covoare asfaltice întrucât pe unele nu a fost turnat asfalt niciodată, iar altele sunt asfaltate parțial. Acolo unde Apa Servul mai are încă de finalizat lucrări se așteaptă ca acestea să fie terminate după care se va reface covorul asfaltic. În ceea ce privește iarna din care tocmai am ieșit, noi suntem mulțumiți de activitatea prestată și cred că și cetățenii pentru că am încercat și în cea mai mare parte am și reușit să răspundem tuturor solicitărilor”, a explicat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Anul acesta, din bugetul local este repartizată suma de 2,5 milioane de lei pentru covoare asfaltice, iar pentru reparații este inclusă suma 9,5 milioane de lei. (I. CĂLIN)

Articolul precedentRomașcanii, invitați la curățenie
Articolul următorInspectorii școlari chemați la capitală