arte martiale

Echipa de Qwan Ki Do a Romanului s-a întors cu premii de la cea de-a X-a ediție a Campionatului European, desfășurat săptămâna trecută în Elveția. Sub îndrumarea antrenorului emerit Mihai Cristea, deținător de centură neagră 3 dan, romașcanii au obținut mai multe medalii, inclusiv locul I la categoria lupte pe echipe – centura neagră. Elena Burcaș a luat locul I la categoria grade – lupta Qwan Ki Do, Vlăduț Andrei Agafiței a obţinut locul II la categoria grade – proba tehnică, Alexandru Giurgi a obținut locul I la categoria centuri negre – luptă arme tradiționale, iar Mihai Cezar Cristea a obținut două locuri I: categoria centuri negre – luptă arme tradiționale și categoria centuri negre – lupta Qwan Ki Do.

“Aducem mulțumiri Primăriei și Consiliului Local pentru sprijinul financiar acordat. Avem condiții la Roman, chiar lotul național s-a pregătit aici, unde s-au organizat 4 cantonamente și am fost apreciați. A fost nevoie de un buget de 2.500 de euro, plecând la drum cu 5 sportivi. Din păcate una dintre fete a pierdut selecția în ultima săptămână, astfel încât cheltuiala totală a fost de 2.000 de euro, iar restul de bani – până la 5.500 de euro – a suportat-o Federația Română de Qwan Ki Do”, a declarat antrenorul Mihai Cristea.

La competiţie au fost prezenţi 250 de sportivi din 13 ţări. Întrecerea s-a desfăşurat pe 7 categorii tehnice fără arme, 5 categorii tehnice cu arme tradiționale de lemn și cu lamă şi categorii de luptă pe echipe, din care 4 fără arme și una cu arme tradiționale protejate. (C. MATEI)