În primele zile de la reluarea procesului de încasare a taxelor locale, romașcanii au virat în visterie nu mai puțin de 1,2 miliarde de lei vechi. Mai exact, în primele două zile din noul an, nu mai puțin de 725 de romașcani s-au prezentat la Direcția de Taxe și Impozite Locale pentru a-și plăti dările. Asta și deoarece cei care achită anticipat taxele pentru clădiri și terenuri până la 31 martie primesc o bonficație de 10%.

“Am anunțat ca plata taxelor să se facă de vineri, 10 ianuarie, dar, în fapt, încasarea s-a început de joi. Este un început bun de an. Și anul trecut, încasările au fost peste așteptări. Am avut încasări de peste 100% la mai multe capitole, cum ar fi impozitul pe teren (114%), cel pe clădiri (103%), mijloace de transport (105%), amenzi, taxe extrajudiciare de timbru, iar mai puțin decât estimasem am încasat din închirieri (91%) sau taxe judiciare (70%). Mulțumim romașcanilor care se dovedesc buni cetățeni și sprijină colectarea taxelor, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În urma hotărârii Consiliului Local privind anularea procedeelor de recuperare a datoriilor mai mici de 40 de lei, s-au șters la finele anului trecut circa 140 milioane de lei vechi, din care pentru persoane fizice s-au șter circa 135,8 milioane de lei, iar pentru persoane juridice – alte 4,6 milioane de lei vechi. Măsura a fost luată deoarece procedura de executare silită era mai costisitoare decât suma datorată. (C.M.)

Articolul precedentLiber la… liberă exprimare
Articolul următorO nouă taxă pentru firme în 2014