0:00

Romaşcanca Ana Maria Iuganu debutează la EURO 2016, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAna Maria Iuganu (CSM Roman) debutează luni, 5 decembrie, de la ora 21:45,  cu reprezentativa tricoloră într-un meci împotriva campioanei mondiale şi europene Norvegia la Campionatele Europene din Suedia. Este pentru prima dată, după foarte mulţi ani, când o handbalistă legitimată la CSM Roman şi în acelaşi timp originară din oraşul de la malul Moldovei ajunge să facă parte din lotul de senioare calificat la o competiţie de anvergură.

Prima sa profesoară, Eugenia Tăbuci, de la LPS Roman, spune că sentimentul care o încearcă este de imensă bucurie: „Sunt foarte fericită că Ancuţa a ajuns unde şi-a propus. Să nu uităm că înainte de a fi inclusă în lotul de senioare ea a făcut parte şi din naţionalele de junioare şi tineret. Aş vrea să spună pe teren ceea ce ar fi trebuit să spună mai demult. De ce se plâng cei de la lotul naţional că nu au extreme stânga când ea este într-o formă deosebită?”.

Eugenia Tăbuci a descoperit-o pe Ana Maria Iuganu în clasa a VII-a când a trecut să „vadă” nişte fetiţe de la Şcoala Mihai Eminescu Roman.

„Era mai în primăvară şi am cooptat-o imediat în grupa mea. Ştiţi cum e, faci selecţie când găseşti copilul. Cel mai mult am umblat să-i obţin trasferul de la Şcoala Mihai Eminescu la Liceul cu Program Sportiv din Roman. Am tot bătut pragul şcolii până am reuşit ceea ce mi-am dorit. Dacă la LPS Roman a jucat pe postul de inter stânga, la CSM Roman s-a specializat pe extremă stânga şi asta şi din cauza faptului că era o concurenţă mai mare pentru postul de inter în Liga Naţională. Recent, a marcat golul acela fenomenal cu CSM Bucureşti de la vreo 11 metri de pe inter stânga şi mi-a spus că şi-a adus aminte ceea ce am învăţat-o când era junioară. Acum, când vorbiţi cu mine, sunt în curtea bisericii şi spun aşa: Să dea Dumnezeu ca fetele să obţină un rezultat foarte bun la Europene”.

Dintre cele 16 echipe calificate, România e cotată cu a şaptea şansă la medalia de aur, primele favorite ale întrecerii fiind Norvegia şi Rusia. (Ana MOISE; FOTO: Facebook)

Articolul precedentO plimbare până în Neamţ a dus un ieşean la arest
Articolul următorVCM-LPS, tur catastrofal de campionat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.