0:00

Programul ”Capitala Tineretului din România” a anunțat ieri, 16 august 2018, finalizarea procesului de evaluare a candidaturilor înscrise în prima rundă a ediției 2019-2020. Orașele care merg mai departe în finala competiției pentru titlul de Capitală a Tineretului din România sunt Brașov, Iași și Roman.
Inițiativa de a candida la titlul de Capitala Tineretului din România s-a născut din dorința unui grup de tineri romașcani, care, printr-o abordare inclusivă cu o perspectivă globală, își doresc să transforme Romanul într-un hub de energie tinerească. Acest demers a fost concretizat prin colaborarea dintre Primăria municipiului Roman și reprezentații a 13 ONG-uri locale, active în special pe plan socio-cultural-educațional”, anunță inițiatorii.

Între ONG-urile susținătoare se află mai multe asociații (KULT Generation, Tineretul ONU din România, People to People România, Asociația Tinerilor Ortodocși ”Sfinții Voievozi” Roman, Asociația Cultural Artistică Gong, Anima Intelligentia, Romii Romașcani, Mușatinii Roman, ”Pro-Loco” și Wall of Art), două fundații (Leonardo Murialdo, filiala Roman și Fundația Umanitară Pacea), precum și Comunitatea evreiască din Roman.

În etapa finală, orașele candidate au ca limită 8 octombrie, ora 16.59 fix, pentru a depune dosarul de candidatură dezvoltat pe baza conceptelor înscrise în prima rundă. Orașul câștigător va fi anunțat pe 10 noiembrie 2018, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a III-a, la Baia Mare. Orașele finaliste își vor prezenta și susține candidaturile în fața membrilor juriului de selecție, care va analiza în prealabil candidaturile finale.

Conceptul propus de echipa Roman Capitala Tineretului din România se află sub sloganul #weCONNECT, prin care se dorește să creeze un context socio-cultural și educațional menit a-i transforma pe tinerii din Roman și din România în motoare de schimbare în comunitățile unde locuiesc”, mai spun inițiatorii.

Îi felicit pe toți cei care și-au pus mintea, experiențele și visurile la un loc și au creionat un proiect ambițios pentru Roman, care îi are în centru pe tinerii dornici de a evolua. M-am angajat deja în a-i sprijini și de aceea cred că această experiență este un câștig pentru întreaga comunitate”, a declarat primarul Lucian Micu.

Misiunea noastră este de a-i conecta pe toți tinerii romașcani cu tinerii din România și din străinătate, aducându-i mai aproape de factorii de decizie privind politicile locale și naționale ce îi vizează direct, implicându-i în mod activ în gândirea strategiilor privind sectorul de tineret. Suntem convinși că, prin crearea de oportunități de formare, de schimb de experiențe, de implicare și dezvoltare, vom contribui la creșterea unei noi generații de indivizi activi, critici și deschiși la nou”, a spus și Sebastian Hrib, inițiator Roman Capitala Tineretului din România. (ZCH News)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI CSM Ceahlăul merge mai departe, CSM Roman a fost eliminată
Articolul următorCrima de la Bălțătești: 11 lovituri de cuțit pentru Argentina
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.