După zile întregi de investigații și urmărit diverse piste, anchetatorii au reușit să stabilească cine este autorul crimei de la Bălțătești.

Reamintim că un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort pe o pajiște, într-o baltă de sânge. Avea 11 lovituri de cuțit și era eviscerat.

Ieri după-amiază, 16 august, autorul a fost prins. Este vorba despre Vasile Turcu, în vârstă de 49 de ani, din Crăcăoani. Duminică, după ce concubina lui a plecat de acasă, el s-a hotărât să o urmărească. A ajuns în dealul de la Bălțătești, exact când femeia și bărbatul de 70 de ani făceau sex. S-a înfuriat atât de tare încât l-a înjunghiat de mai multe ori pe bărbat, după care i-a luat telefonul mobil și, împreună cu femeia lui, Argentina Ghindăoanu (42 de ani), a plecat spre casă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Pe Argentina nici măcar n-a atins-o, de frică să nu-l reclame la poliție.

Aseară târziu, polițiștii au recuperat arma crimei și telefonul mobil al victimei, din WC-ul din curtea colibei de lut în care locuiesc Vasile Turcu, Argentina Ghindăoanu și cei cinci copii ai ei. Soțul femeii a murit acum un an și jumătate și cam de atunci ea este implicată în relația cu Vasile Turcu.

Femeia nu a recunoscut nicio clipă că ar fi avut o relație cu bătrânul de 70 de ani și a declarat tot timpul că s-a dus să se întâlnească cu el în vârful dealului ca să-i dea niște haine de pomană.

Rămâne ca procurorul de caz să stabilească dacă o va pune sub acuzare și pe Argentina, întrucât ea nu a sesizat fapta și nici nu a încercat să ajute victima în vreun fel, cu precizarea că bărbatul înjunghiat încă trăia când cei doi au plecat spre casă.

În privința lui Vasile Turcu, lucrurile sunt clare. El, a fost reținut în noaptea de 16 spre 17 august, la ora 2.30, iar astăzi va fi dus la Tribunalul Neamț cu propunerea de arestare, sub acuzația de omor. Totodată, anchetatorii vor sesiza Direcția pentru Protecția Copilului Neamț, pentru a lua măsurile necesare în cazul celor cinci copii minori. (C.M.)

Articolul precedentRomanul finalist pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România 2019-2020”
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul şi CSM Roman, colege în Seria I
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.