0:00

România se luptă cu Olanda pentru un loc în sferturile Campionatului European, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRomânia a reușit deja o performanță la care puțini se așteptau: a trecut de grupe la Campionatul European de Fotbal din Germania. Și nu a făcut-o oricum, ci câștigând grupa din care a făcut. O victorie cu Ucraina (3-0), un egal cu Slovacia (1-1) și o înfrângere în fața Belgiei (0-2) – 4 puncte au fost suficiente pentru optimi.

Sorții nu au fost foarte blânzi cu România care va da în optimi pentru reprezentativa Olandei. „Portocala Mecanică” nu a arătat cea mai bună prestație în grupe. S-a calificat tot cu 4 puncte, ca și România, dar a dezamăgit în ceea ce privește jocul. O victorie obținută pe final cu Polonia, un egal 0-0 contra Franței și o înfrângere surprinzătoare în fața Austriei – acesta este palmaresul echipei antrenate de Ronald Koeman.

Tricolorii vor avea o misiunea foarte grea și istoria nu este de partea noastră. Din 14 întâlniri cu Olanda, România a reușit să câștige doar o singură dată, în 2008 cu 1-0. Forma bună arată de jucătorii antrenați de Edi Iordănescu dă totuși speranțe suporterilor că s-ar putea realiza o calificare istorică, rezultat care ar egala cea mai bună performanță a naționale la un turneu final, atingerea sferturilor.

România are și o absență importantă, fundașul stânga Bancu fiind suspendat pentru această partidă. El va fi înlocuit, cel mai probabil, de Deian Sorescu. Primul 11 probabil al naționalei României, publicat de www.gsp.ro este următorul:

Fl. Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

Câștigătoarea acestei partide va juca în sferturile de finală cu învingătoarea ultimei optimi disputată între Austria și Turcia.

Meciul dintre România și Olanda va începe la ora 19.00 și va fi transmis în direct de Pro TV.

HAI ROMÂNIA!

Z.C.H.

FOTO: Facebook / Echipa Națională de Fotbal a României

Articolul precedentNeamț. Reacțiile candidaților la primele două probe scrise de la Bacalaureat: optimism – subiecte medii ca dificultate!
Articolul următorFOTO. Atenție șoferi! Aluviuni pe drumul național la ieșirea din Gârcina
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.