Joi, 13 ianuarie, profesorii au reluat protestele salariale, după ce nici joia trecută nu au putut obține o întrevedere cu premierul.

„România Educată scoate profesorii în stradă” – profesorii au reluat protestele, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sindicaliști din cadrul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ din Moldova și din restul țării au pichetat Guvernul, apoi sediile PNL și PSD. Pe pancarte sunt mesaje de genul „4 la purtare pentru guvernare” sau „România Educată scoate profesorii în stradă”, după cum se poate vedea în imagini.

„România Educată scoate profesorii în stradă” – profesorii au reluat protestele, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Neacordarea a 16% diferența la salarii conform grilei bugetare este principala nemulțumire a angajaților din învățământ. Protestatarii reclamă și menținerea veniturilor la nivelul salariului minim pentru personalul nedidactic, dar și lipsa sporurilor pentru condițiile de muncă. Reluarea protestelor urmează discuției, fără rezultate din perspectiva sindicaliștilor, avute joia trecută de liderii celor mai mari sindicate din învățământ cu primul ministru.

Mâine, 14 ianuarie, se va analiza și referendumul FSLÎ prin care profesorii au fost întrebați cât de mulțumiți sunt de condițiile de muncă, de salarizare și dacă vor grevă generală. Referendum fac și celelalte două federații sindicale, Spiru Haret și Alma Mater, urmând ca în funcție de răspunsuri să se decidă următorul pas în acest conflict.

C.I.

Articolul precedentPiatra Neamţ. Femeie lovită pe trecere de o autoutilitară
Articolul următorPoliţiştii vor protesta pentru salarii mai mari