0:00

Poliţiştii vor protesta pentru salarii mai mari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProtestele anunțate încă de la finalul anului 2021 încep să se facă simțite. Profesorii au pichetat sediul Guvernului astăzi, 13 ianuarie (amănunte aici) amenințând chiar cu greva generală dacă nu primesc majorarea salarială de 16% pe care o cer.

Polițiștii au și ei revendicări salariale. Cel mai mare sindicat al poliţiştilor, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) îşi cheamă membrii să participe la protestele din 17 şi 18 ianuarie, între orele 10,00-12,00, în faţa Ministerului Finanţelor. Din Neamţ vor fi câteva zeci de participanţi.

Potrivit vicepreşedintelui SNPPC Neamţ, agent de poliţie Simona Bostan, este posibil ca şi la Iaşi să se organizeze astfel de proteste, dacă se vor obţine autorizaţiile necesare între timp.

La proteste vor participa şi reprezentanţi ai pensionarilor şi alte cadre militare din cadrul MAI.

Revendicările poliţiştilor vizează, în primul rând, neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Conform acestora, unele pensii de serviciu ale polițiștilor au fost diminuate şi ei cer aplicarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică de 20% tuturor beneficiarilor din prezent din structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliștilor etc. Protestatarii cer şi actualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS, încadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece consideră că este tratată discriminatoriu, în prezent şi actualizarea calculului indemnizaţiei lunare de chirie.

Angela Croitoru

Articolul precedent„România Educată scoate profesorii în stradă” – profesorii au reluat protestele
Articolul următorGroaznic: Tânăr îngropat de viu în timp ce lucra la o canalizare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.