0:00

România, cu 4 nemţeni în lot, locul 3 în lume la telegrafie viteză!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipa României s-a clasat pe locul 3 din 21 de echipe participante la Campionatele Mondiale de Telegrafie Viteză – 2015 din localitate Ohrid – Macedonia.

Formaţia noastră a fost întrecută de Belarus şi Rusia, ceea ce se întâmplă cam de 9 ani încoace.

„Acum 10 ani, în aceeaşi locaţie, echipa României obţinea unica medalie de argint din istoria participărilor la Campionate mondiale de telegrafie viteză, învingând Rusia. Pe atunci aveam un Bogdan Buzoianu, care obţinea primul record mondial”, spune nemţeanul Gheorghe Paisa, antrenorul lotului naţional.

Din lotul naţional de 14 sportivi, 4 sunt din Neamţ, respectiv Macsim Mihaela la junioare I, Dumitru Angelica la senioare, Cojocaru Lucian la seniori şi Ionel Emilian la seniori II, împreună cu antrenorul Gheorghe Paisa.

România, cu 4 nemţeni în lot, locul 3 în lume la telegrafie viteză!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ca o concluzie, competiţia devine din ce în ce mai ambiţioasă, mă gândesc la Ungaria, care ne-a presat de la spate, la Kazahstan care a urcat pe podium la individual, în detrimentul reprezentantului României, care a luat locul 4, la Elveţia ale căror ambiţii cresc de la an la an, dar şi la ţările noi care au apărut în competiţie cu pretenţii mari, cum ar fi Kuweit, India, Egipt”, a mai precizat antrenorul Paisa.

Următoarea ediţie de Campionat Mondial va avea loc în Oman, în perioada 17-21 septembrie 2016, la a cărei participare ar fi nevoie de cel puţin 1.000 de euro de persoană, după cum estimează Gheorghe Paisa: „Menţinerea României pe locul 3 în lume la telegrafie viteză, cere multe sacrificii, nu numai pregătire. Participarea celor 5 nemţeni a fost posibilă datorită Consiliului Judeţean Neamţ, care a contribuit la costurile totale ale deplasării in Macedonia”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentUn motociclist beat a „eşuat” în şanţ şi s-a rănit grav
Articolul următorUn turc şi-a răsturnat autoutilitara în drum spre Rusia!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.