reclama autocenter

Cod roșu la Spitalul Roman, după ce secția de Psihiatrie nu îndeplinește toate condițiile pentru a funcționa, fiind necesare intervenții de urgență în reabilitarea spațiului și igienizare. În luna martie, unitatea medicală va primi control din partea DSP pe tot ce înseamnă curățenie, dar și aprovizionarea cu materiale sanitare și de dezinfecție.

“Controlul este programat în perioada 3-22 martie. Se va verifica stadiul curățeniei, gestionarea deșeurilor, aprovizionarea cu materiale pentru curățenie. Nu putem spune că în Spitalul Roman este curățenie. Vizitatorii nu respectă nici acum programul de vizite, astfel încât dacă intri în anumite momente ale zilei în spital, inevitabil este murdar. O problemă aparte este la secția Psihiatrie, unde este nevoie de o curățenie generală. Trebuie schimbat tot aici. Este pusă pe lista de prioritate și încercăm, cu forțe proprii și din bugetul Spitalului, să realizăm cât mai repede circuitele pentru ca secția să funcționeze în parametrii normali”, a declarat dr. Cătălina Pălăncianu, managerul unității medicale.

O situație mult mai bună se înregistrează la secția Pediatrie, aici unde din toamnă și până acum s-au realizat mai multe investiții, cu bani de la bugetul unității, dar și cu sponsorizări primite din partea unor oameni de afaceri. Totuși, mai sunt lucruri ce pot fi îmbunătățite.

“Am definitivat renovarea secției, inclusiv pe partea de bucătărie ditetică și spălătorie. Zilele acestea ne-am întâlnit cu personalul medical și le-am ascultat și celelalte doleanțe. Ar mai trebui renovate sale de masă, două saloane și poate chiar să realizăm, la etajul I, o cameră de joacă pentru copii, dar aceasta din urmă nu este tocmai o prioritate. La splătorie mai este nevoie de un uscător și încercăm să găsim soluții financiare. Le mulțumim celor care ne-au ajutat cu sponsorizări, cum este familia Biciușcă. Din păcate, anul trecut, doar la Pediatrie am primit ajutor, dar în alți ani au fost oameni de bine care au dorit să renoveze saloane”, a declarat dr. Pălăncianu. Pe lângă investițiile absolut necesare la Psihiatrie, următoarele cu prioritate sunt secțiile Dermato și Infecțioase. (C. MATEI)

Articolul precedentSe taie castani pe Republicii
Articolul următorAtenție, cad „piese” de pe acoperișul Teatrului