Reprezentanţii administraţiei publice locale Roman au conturat deja planul de investiţii pentru anul viitor. Proiectele care vor fi continuate sau începute în 2015 au fost incluse într-o listă de priorităţi, în condiţiile în care realizarea investiţiilor depinde de disponibilitatea de fonduri din bugetul local şi de finanţările ce vor fi atrase către Roman de reprezentanţii municipiului.

„Vom continua lucrările la ştrand, la zona de picnic, la artera Roman-Est, la parcarea etajată de la Piaţa Centrală. Vom amenaja, în mai multe zone din oraş, alei şi parcări, acest program fiind unul început de mai mulţi ani. Dar și un proiect nou, amenajarea unei parcări cu plată pe terenul dintre sediul BancPost şi Casa Afacerilor, unde există o parcare, dar aceasta este «la liber»”, a afirmat Laurenţiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Și parcările de la Hotel Roman vor fi redesenate. Unele locuri vor rămâne disponibile tuturor şoferilor, dar 11 vor fi prevăzute cu barieră, dacă un proiect în acest sens va primi girul Consiliului Local Roman. Laurenţiu Leoreanu a precizat că intenţionează ca, în 2015, să prindă formă şi sensul giratoriu de la Dedeman, o investiţie mult aşteptată de şoferi. Tot anul viitor se vor realiza modernizarea străzii Tineretului – lucrare estimată la aproximativ 1.200.000 de lei şi făcută cu bani din bugetul local – dar şi reabilitarea corpului B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”- investiţie de peste 5.100.000 de lei, realizată cu bani europeni.

„Vrem să întocmim documentaţii pentru reabilitarea Casei Celibidache, a sediului Primăriei, dar şi pentru izolarea termică a blocurilor de locuinţe din oraş şi a unităţilor de învăţământ. Avem o gândire şi pentru Cinema Unirea, dar şi alte proiecte, cum ar fi construirea de noi locuinţe sociale. Unele proiecte vor putea fi realizate cu bani europeni, altele cu fonduri atrase de la bugetul de stat sau din alte surse”, a adăugat primarul municipiului Roman.

Șeful administraţiei publice locale a mai spus că, şi în 2015, vor fi amenajate spaţii verzi în cartierele în care acest lucru nu s-a întâmplat deja. O zonă importantă ce va fi amenajată este parcul Zăvoi din cartierul Vasile Lupu.

Bugetul municipiului Roman pentru 2014 a fost de 97.085.000 lei, sumă din care 17.618.000 de lei au fost alocaţi părţii de dezvoltare. Suma iniţială a mai fost completată, pe parcursul anului, prin rectificări bugetare. (Z.C.H.)