asfaltare-drum

Proiectul pentru modernizarea străzii Tineretului din Roman este gata, iar anunțul pentru demararea procedurii de licitație se va lansa public săptămâna viitoare. Conform estimărilor proiectanților, valoarea lucrării se apropie de un milion de lei, ea urmând să cuprindă amenajarea a mai multor parcări prin redimensionarea trotuarului.

“Proiectul tehnic a fost finalizat, se lucrează la caietul de sarcini și sperăm ca până săptămâna viitoare să fie gata. Vom începe cu casetele din parcări. Proiectul prevede modificarea trotuarului, amenajarea mai multor parcări și turnare de covor asfaltic. Întreaga strada va fi modernizată, de la intersecția cu Bogdan Dragoș și până la bulevardul Republicii”, a declarat Ovidiu Bojescu, city-manager al municipiului.

Oricum, lucrările nu vor începe până când Compania Apa Serv nu va închide șantierul de pe bulevardul Republicii, unde se lucrează la rețeaua de infrastructură, lucrare ce abia atinge 40% și se așteaptă a mai îngreuna traficul încă cel puțin o lună. Strada Tineretului – ce merge către Spital, este cuprinsă ca și investiție majoră inclusiv în strategia de dezvoltare a municipiului, alături de Bogdan Dragoș, Republicii, Mihai Viteazu și Smirodava. (C. MATEI)