Nu mai puțin de 600 de romașcani așteaptă o locuință socială, cu chirie, de la stat. Luna trecută, un bloc cu 40 de locuințe a fost finalizat, însă la acesta vor avea acces, cu prioritate, persoanele evacuate din casele naționalizate. Totuși, din cele 18 familii care au acest drepti, 5 riscă să nu primească repartiţia din cauza datoriilor pe care le au către bugetul local sau către societățile subordonate Consiliului Local, inclusiv către ApaServ – operatorul regional de apă și canal. Decizia a fost luată de primarul Laurențiu Leoreanu care a precizat că în aceste locuințe nu vrea să regăsească familii datornice. „Am purtat discuții cu beneficiarii locuințelor din Aleea Revoluției. Cinci familii din cele 18 au datorii, fie la bugetul local, fie la societățile din subordinea noastră. Le-am explicat că, înainte de a primi repartiția în acest bloc nou, trebuie să-și achite datoriile. Mai mult, vor trebui să semneze o declarație pe proprie răspundere conform căreia – în cazul în care vor acumula datorii – vor elibera imediat apartamentele. Putem înțelege o lună de neplată, în a doua analizăm împreună, dar în a treia se va trece la evacuare”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Această măsură este o consecinţă a faptului că, în special la ANL-urile construite înainte de 2010, mai multe familii au înregistrat datorii istorice la plata întreținerii. La noile blocuri, firma Locato Municipal Serv – societate a Consiliului Local – se ocupă atât de încasarea chiriilor, cât și a contravalorii facturilor la întreținere, astfel încât evacuarea rău-platnicilor se poate face mult mai ușor.

Articolul precedentConcursul ”Emanuel Elenescu”- ediţia a XXII a
Articolul următorDezvăluirea părintelui Elefterie Păduraru de la Cărbuna: Cum s-a convertit la monahism cel mai bogat ziarist bucureştean