Știre actualizată. Roman: O adolescentă s-a electrocutat după ce a urcat pe un tren marfar – are arsuri pe 43% din corp, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 9 august: Adolescenta de 15 ani a fost supusă unei operații care a durat aproximativ 5 ore, informează managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Situația tinerei este în continuare gravă.

Actualizare: Adolescenta de 15 ani a fost transporată la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. În urma investigațiilor, s-a stabilit că suferă de „o arsură prin flacără în urma unei electrocuții în suprafață de 43%. Este o arsură gravă de gradul 3-4. Pacienta nu este ventilată mecanic. Va beneficia de tratament chirurgical, de excizie a escarelor în urma arsurii și de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu un pronostic rezervat”, a declarat managerul spitalului din Iași, Alina Belu. Declarația completă a acesteia o puteți asculta mai jos.

Actualizare 12.10: Spitalul Municipal Roman a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta adolescenta care a suferit arsuri la mâna și piciorul drept, la un spital din județul Iași.

Știre inițială: În această dimineață, 8 august, pompierii au intervenit, în urma unui apel la 112, în gara Roman pentru salvarea a trei adolescente care s-au urcat pe un tren de marfă.

Conform ISU Neamț, la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ  Roman.

Cele trei adolescente au coborât de pe tren înainte de sosirea forțelor de intervenție și sunt conștiente și cooperante. Una dintre ele, de 15 ani, a suferit arsuri la mâna și piciorul drept, fiind asistată de echipajul Serviciului de Ambulanță. O adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, iar a treia persoană de 13 ani nu prezintă arsuri sau alte efecte.

ZCH

Articolul precedentAdolescentă fugită de acasă
Articolul următorA ars acoperişul unei case din Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.