0:00

Riscă închisoarea pentru o instalaţie improvizată cu care fura energie electrică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiScumpirile la energie forțează pe unii să găsească soluții creative pentru a-și reduce facturile. Majoritatea se gândesc la cum ar putea să reducă consumul dar unii apelează și la soluții ilegale. Este cazul unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Dragomireşti care şi-a făcut o instalaţie improvizată prin care s-a cuplat direct la reţeaua de alimentare cu energie electrică, ocolind în acest mod aparatura de contorizare. Evident, omul nu achita nimic pentru curentul consumat.

Un angajat al firmei de distribuţie, de la care acesta fura curent, a realizat ce se întâmplă şi a sesizat, ieri, 26 septembrie, polițiștii Secției Rurale Ștefan cel Mare.

Polițiștii ajunşi la casa celui reclamat, împreună cu angajatul respectiv, au descoperit instalaţia folosită şi i-au deschis dosar penal pentru furt şi executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea.

Potrivit art. 92 din Legea nr. 123/2012 a energiei electrice, numai pentru instalaţia improvizată prin care s-a racordat direct la reţea, ocolind contoarele firmei furnizoare, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Angela Croitoru

Articolul precedent„Amalgam de Arte în Tαndem, cu dor de viață”
Articolul următorUn nou tip de cazier al firmelor – cel Comercial – la Protecția Consumatorilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.