0:00

Riscă 5 ani de închisoare fiindcă i-a dat mașina unui amic fără permis, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn noaptea de 14 spre 15 ianuarie, polițiștii au tras pe dreapta un autoturism care se deplasa pe strada Tazlăului din orașul Roznov. La verificarea documentelor aceștia au constatat că tânărul de la volan, care avea doar 17 ani, nu deține permis de conducere.

“Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat, pentru a-l conduce, de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care se afla în autoturism, în calitate de pasager, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Codul Penal prevede o pedeapsă privativă de libertate de la 1 la 5 ani pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Aceeași pedeapsă se aplică și pentru încuviințarea autovehiculului unei persoane care nu deține permis. Prevederile legale lasă la latitudinea magistraților dacă pedeapsa se aplică cu executare, se suspendă sau amână executarea atunci când cei în cauză se află la prima abatere.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. A intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate
Articolul următorFOTO. Trei răniți după ce o mașină a trecut printr-un parapet
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.