reclama autocenter

REWE România, lanțul de magazine Penny Market și Habitat for Humanity România au finalizat, pe 10 noiembrie, renovarea dispensarului din comuna Nicolae Bălcescu (Bacău). Lucrările de consolidare s-au derulat în perioada iulie-septembrie 2017. Clădirea a fost construită în 1920, are o suprafață de 170 metri pătraţi si găzduiește cabinete de stomatologie și medicină generală. Dispensarul, care deservește două sate (Valea Seacă și Buchila), adică aproximativ 3.200 de persoane, avea nevoie urgentă de renovare și reabilitare. Peste 100 de angajați de la Penny Market și reprezentanți ai Habitat for Humanity au făcut voluntariat pe șantier. Investiția REWE România se ridică la 80.000 €.

„Considerăm că fiecare dintre noi are dreptul și trebuie să beneficieze de servicii medicale de calitate, pe care să le acceseze cu ușurință. Împreună cu Habitat for Humanity am reușit să ne asigurăm că peste 3.000 de locuitori din comuna Nicolae Bălcescu au dispensar renovat și cu trei cabinete medicale pregătite pentru a servi nevoile comunității”, a declarat Daniel Gross, director general REWE România-Penny Market.

„Ne petrecem peste 80% din timp în interiorul clădirilor în care trăim, lucrăm, învățăm sau ne tratăm. Este evident cât de importantă este calitatea acestor construcții, care ne influențează sănătatea, productivitatea și starea de spirit. Ne bucurăm că am renovat clădirea dispensarului din localitatea Nicolae Bălcescu cu ajutorul partenerilor noștri și că am putut contribui la bunăstarea comunității locale de aici”, a adăugat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

2017 este cel de-al doilea an în care REWE România, prin lanțul de magazine Penny Market, a sprijinit misiunea Habitat for Humanity România de a eradica locuirea precară și a construi comunități durabile. Anul trecut, Penny Market a sponsorizat construcția unui triplex în complexul Habitat din Moinești (Bacău). La construcție au participat în perioada aprilie-iunie 2016, 250 de angajați ai companiei, familiile-beneficiar și voluntari internaționali Habitat for Humanity. De 40 de ani, Habitat for Humanity a construit și a reabilitat la nivel global peste 1 milion de locuințe pentru 6 milioane de persoane. În România, organizația a reușit să schimbe și să îmbunătățească viața a peste 69.000 de persoane. (ZCH NEWS; FOTO: Habitat for Humanity România Facebook)

Articolul precedentNou-născut din Nemţişor, moarte suspectă
Articolul următorPrimăria vrea Cupa Davis la Piatra Neamţ! Vicele CJ Dulamă, „invizibil” pentru municipalitate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.