Municipalitatea pietreană încearcă să aducă o etapă de Cupa Davis în oraş. În această idee, primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Bogdan Gavrilescu s-au întâlnit, marţi, 14 noiembrie, cu președintele Federației Române de Tenis, George Cosac și cu vicepreședintele aceluiaşi for, Răzvan Itu.

Deşi comunicatul Primăriei Piatra Neamţ nu pomeneşte absolut nimic, la întâlniri a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Laurenţiu Dulamă, cunoscut amator de tenis şi, mai important, prieten cu Cosac şi Itu. Tot din fotografii, remarcăm şi prezenţa reputatului antrenor Romeo Stoica (Tenis Condor Piatra Neamţ), dar nici despre dânsul nu se pomeneşte nimic. Discuţiile de la sediul primăriei au fost completate de o vizită la Sala Polivalentă, locaţie propusă pentru respectivul meci.

„Scopul vizitei l-a reprezentat discutarea posibilității organizării la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, în perioada 2-4 februarie, a etapei de Cupă Davis la tenis masculin România-Luxemburg”, potrivit comunicatului de presă al municipalităţii.

„Am demarat discuții despre organizarea acestei competiții încă din anul 2016 și mă bucur că Federația Română de Tenis a fost de acord cu includerea municipiului Piatra-Neamț în acest circuit. Dispunem de o bază sportivă modernă și vom putea asigura toate condițiile necesare organizării acestei etape de Cupă Davis. Îmi doresc și în 2018 evenimente de calitate la Piatra-Neamț, care să plaseze municipiul nostru în topul orașelor organizatoare de evenimente sportive”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Din câte se pare, evenimentul ar putea costa ceva peste 100.000 de euro, iar contribuţia locală ar trebui să fie de maxim 40.000 de euro. Cel mai important este faptul că trebuie asigurată suprafaţa de joc, de care Sala Polivalentă nu dispune în acest moment. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentREWE, Penny Market şi Habitat for Humanity – 80.000 € pentru Dispensarul din Nicolae Bălcescu
Articolul următorFestivalul de Teatru Piatra Neamţ – miercuri, 15 noiembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.