negulesti

* angajaţii s-au plâns vicepreședintelui Manoliu că nu și-au mai luat salariile din vară

* ei sunt nemulţumiţi de managementul Mădălinei Ciubotaru

* Dan Manoliu: “Am cerut un raport de activitate scris de la managerul Mădălina Ciubotaru”

* Mădălina Ciubotaru: “S-au răzvrătit de la o petrecere”

* conform ultimului bilanț, întocmit la sfârșitul lunii iunie, Neamț Turism avea venituri de 23.128 de lei și cheltuieli ce însumau 114.336 lei

Angajații Neamț Turism, societate a cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Neamț sunt revoltați din cauza managementului aplicat de managerul numit, Mădălina Ciubotaru, și au cerut vicepreședintelui Consiliului Județean, Dan Manoliu, reglementarea situației. Oamenii s-au plâns vicepreședintelui de la județ că nu și-au mai luat salariile din vară și nu știu ce se va întâmpla în continuare în condițiile în care vine iarna, iar Stațiunea Negulești, practic, nu are niciun client, cum, nu are nici Consiliu de Administrație, nici Adunare Generală a Acționarilor.

”La solicitarea salariaților de la Stațiunea Negulești am mers la o ședință de lucru, la care managerul societății nu a fost prezent, iar cei 8 salariați și-au prezentat cerințele, doleanțele, nemulțumirile. Oamenii au ridicat 4 mari probleme cu care se confruntă. Prima ar fi aceea că nu și-au mai luat salariile de câteva luni bune, a doua ar fi aceea că nu știu care va fi soarta lor și a societății. De asemenea, aceștia au spus că sunt nemulțumiți din cauza lipsei de transparență și comunicare a managerului societății. A patra problemă ar fi aceea că vine iarna, nu sunt lemne pentru încălzire, iar instalațiile de acolo trebuie întreținute. Oamenii au manifestat înțelegere, încă își așteaptă salariile restante și își doresc impunerea unor măsuri pentru rentabilizarea Neamț Turism. Chiar sunt dispuși să participe, alături de conducerea societății, la un proces de rentabilizare. Eu am solicitat un răspuns de la președintele Culiță Tărâță, am făcut un raport și o informare, iar în urma discuțiilor cu salariații am întocmit un proces verbal, mai bine spus un memoriu, pe care l-a semnat toată lumea, unde au fost menționate toate solicitările salariaților, memoriu pe care l-am atașat raportului. Salariații nu au dorit ca managerul să fie prezent la discuții pentru că se tem de presiuni, mai mult, noi am cerut și un raport de activitate scris de la managerul Mădălina Ciubotaru”, a declarat vicele Dan Manoliu.

“S-au răzvrătit de la o petrecere”

Ulterior, directorul Neamț Turism, Mădălina Ciubotaru  a discutat cu conducerea Consiliului Județean Neamţ, pentru a-și spune punctul de vedere și pentru a motiva lipsa fondurilor pentru plata salariilor și a utilităților.

”Am discutat cu ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamţ și urmează ca, în cursul acestei săptămâni, să încercăm să punem la punct un plan de redresare. Situația este grea și așa a fost de la început pentru că eu am preluat această societate cu datorii. Anul trecut am avut din start datorii de un miliard de lei, iar de la Consiliul Județean s-au dat, prin majorare de capital, 700 de milioane de lei vechi, bani cu care s-au achitat salarii restante, debite și datoriile către bugetul de stat. Deci, din start s-a plecat pe minus. Tot zilele acestea mă voi prezenta, împreună cu contabilul și șeful de unitate pentru a depune la Consiliul Județean situația financiară exactă a SC Neamț Turism. De fapt, angajații s-au răzvrătit din cauza faptului că a fost organizată o petrecere pe care nu am dorit să o fac fără factură, așa cum își doreau, pentru a le da lor banii. Oamenii își doresc de fapt ca această stațiune să intre în conservare, iar ei să stea de pază. Nu s-a ținut cont de cât s-a muncit și de câte ori am am adus bani de acasă pentru a plăti curentul de exemplu, care a fost tăiat, din cauza neachitării facturilor. Acești angajați au făcut la fel și cu fostul director. Sunt foarte dezamăgită, am fost trup și suflet pentru această societate, dar sper să ne revenim”, a spus Mădălina Ciubotaru, manager Neamț Turism.

Firmă cu pierderi

Ultimul reprezentant ai Consiliului Județean Neamț, în AGA Neamț Turism, care și așa nu era completă, consilierul Radu Miron Tudorel, și-a dat demisia din respectivul for, în luna octombrie a acestui an. Gestul său a fost atunci motivat de faptul că la Neamț Turism ceva este în neregulă, iar conducerea societății nu își face treaba așa cum ar trebui. SC Neamț Turism are pierderi și datorii încă de la înființare. Conform ultimului bilanț, întocmit la sfârșitul lunii iunie, Neamț Turism avea venituri de 23.128 de lei și cheltuieli ce însumau 114.336 lei, la o cifră de afaceri de doar 23.126 de lei. Tot datele din bilanțul lunii iunie arată că datoriile se ridicau atunci la 179.012 lei.

Irina CĂLIN

Articolul precedentPanourile solare „încălzesc” facturile de la Colegiul Tehnic
Articolul următorCUVÂNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI

2 COMENTARII

Comments are closed.