0:00

Reuniune ecvestră de calibru la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această săptămână, între 9 și 13 august, cei mai buni călăreți și cai din România vor intra iarăși în concurs la Piatra Neamț. Totodată, au fost invitați sportivi din Spania, Franța, Ungaria și Bulgaria. Se vor organiza a 13-a ediție a Trofeului ”Virgil Bărbuceanu”  și finala Campionatului Național pentru categoriile E, D, C, și B la sărituri peste obstacole. Competiția este finanțată de Consiliul Județean (CJ) Neamț.

”Avem o susținere consistentă din partea Consiliului Județean, este vorba despre 750 de milioane de lei vechi, din care 350 de milioane reprezintă fondul total de premiere. Ca în fiecare an, cinstim memoria celui care a fost Virgil Bărbuceanu, pe care noi îl numim ctitorul Bazei Hipice din Piatra Neamț. Sunt 13 ani de când Virgil Bărbuceanu ne-a părăsit și amintirea sa continuă să fie vie în memoria tuturor sportivilor, antrenorilor, care l-au îndrăgit și apreciat”, a declarat prof. Costache Lupu, președintele Clubului Ecvestru Piatra Neamț.

Competiția debutează miercuri, 9 august, la ora 18, cu parada participanților pe arterele importante ale orașului, după care va avea loc ședința tehnică. Prima probă este programată joi, 10 august, cu începere de la ora 10. Festivitatea de deschidere are loc sâmbătă, 11 august, la ora 18,30, în prezența președintelui CJ Neamț Ionel Arsene și a reprezentanților primăriilor și unităților agricole din județ.

”Terenul de concurs arată excelent. Sperăm ca vremea să țină cu noi și spectatorii să ia cu asalt Baza hipică de Peste Vale. În total vor fi 90 de sportivi și 106 cai. De la Clubul Ecvestru Piatra Neamț vom participa cu trei sportivi. În pauzele dintre probe, spectatorii vor asista la mici reprize artistice susținute de Ansamblul Folcloric ”Floricică de la Munte” și de la alte cluburi de profil din oraș”, a mai spus Costache Lupu. (Ana MOISE)

 

 

Articolul precedentChilii de la Vovidenia scăpate din incendiu, rase cu buldozerul
Articolul următorȚigănașu – dublă campioană, Corhană-vicecampioană
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.