Reducerea activităților economice pe fondul crizei sanitare aduse de coronavirus a dus și la scăderea cu un sfert a accidentelor de muncă și a deceselor angajaților.

În anul 2020, s-au înregistrat 72 de accidente cu incapacitate temporară de muncă (față de 94 în anul precedent) și 6 salariați și-au pierdut viața (față de 8 cu un an în urmă), potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. „Această scădere se datorează în primul rând diminuării activităţilor economice, şi, să spunem, reprezintă efectul pozitiv al pandemiei. Pe de altă parte, pandemia a determinat închiderea unor unităţi, desfiinţarea unor locuri de muncă, scăderea veniturilor, iar locurile de muncă au devenit tot mai nesigure. De asemenea, datorită utilizării pe scară largă a dezinfectanţilor constatăm creşterea riscului chimic asociat acestora. Ca în fiecare an, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ se alătură Organizației Internaționale a Muncii şi altor organizaţii internaţionale, instituţiilor şi autorităţilor naţionale care sunt active în promovarea securităţii şi sănătăţii în muncă. Vizăm în continuare conştientizarea angajatorilor, a lucrătorilor şi a altor părţi responsabile pentru securitatea şi sănătatea în muncă din judeţul Neamţ, în contextul unei lumi care se schimbă sub ochii noştri”, declară Ioan Popescu, șeful ITM Neamț de Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă, din 28 aprilie.

Tot astăzi, sindicaliștii comemorează Ziua Internațională a lucrătorilor care au decedat, care au fost răniți și suferă de boli profesionale.

C.I.

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelurilor de selectie a proiectelor pentru măsura M7/3A – Sprijin pentru constituirea și promovarea formelor asociative
Articolul următorHoţ prins de un poliţist aflat în timpul liber, care i-a recunoscut semnalmentele