0:00

Reținut pentru trei infracțiuni după un accident nedeclarat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 51 de ani, din localitatea Doljești, a fost privat de libertate fiind încătușat pentru 24 de ore în urma unui eveniment rutier care nu a fost declarat, apoi a încercat să șteargă urmele. Pe 30 august, în jurul prânzului, totul a ajuns la urechile oamenilor legii în urma unei sesizări depuse de un romașcan de 64 de ani.

Acesta a susținut că a fost vorba de un accident soldat doar cu pagube materiale. „Din cercetări a rezultat faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11:10, un autoturism ce se deplasa pe strada Petru Rareș ajuns la intersecția cu strada Miron Costin, nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de bărbatul de 64 de ani, care ar fi fost proiectat într-un stâlp din beton”, a stabilit Poliția Neamț.

După impact, șoferii nu au întocmit formular de constatare amiabilă, iar șoferul primului autoturism a părăsit locul evenimentului. Câteva ore mai târziu, bărbatului de 64 de ani i s-a făcut rău, a solicitat un echipaj medical și a fost transportat la spital. În urma investigațiilor a fost identificat și celălalt conducător auto, de 51 de ani, din Doljești. Într-o anexă a locuinței anchetatorii au găsit autoturismul care prezenta urmele coliziunii și căruia îi fusese demontat spoilerul și masca moto.

În urma administrării materialului probator, bărbatul de 51 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor.

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentAtenționare de furtuni și vijelii în aproape toată regiunea Nord-Est
Articolul următorFinanţări pentru asfaltări, prin Anghel Saligny, pentru două comune nemţene
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.