0:00

Comunele Horia şi Ruginoasa vor primi finanţare pe Programul Naţional Anghel Saligny, în valoare totală de peste 17 milioane de lei pentru lucrări de asfaltare. Miercuri, 30 august, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul comunei Ruginoasa, Miluc Grigoraş a semnat contractul de finanțare. Astăzi, 31 august, i-a venit rândul primarului de Horia, Ioan Cristian Baciu, să semneze contractul.

Proiectul destinat comunei Ruginoasa, în valoare totală de 9,2 milioane de lei, din care aproximativ 210.000 lei reprezintă cofinanţarea de la bugetul local, prevede lucrări de asfaltare pe o lungime de 3,9 km cu şanţuri, rigole, îmbrăcăminte rutieră, straturi de bază, de fundaţie şi terasamente. Proiectul este în faza de organizare a licitaţiei pentru desemnarea constructorului. În funcţie de aceasta, execuţia poate începe chiar în cursul acestui an, a precizat primarul Miluc Grigoraş.

Finanţări pentru asfaltări, prin Anghel Saligny, pentru două comune nemţene, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Sunt investiții mult așteptate de comunitatea locală, iar piedicile și provocările întâmpinate am preferat să nu le expunem public, ci să căutăm soluții ca să le depășim. Prin semnarea acestui contract, demonstrăm unitate și determinare în construirea unui viitor mai bun”, a subliniat primarul de Ruginoasa.

În comuna Horia, vor fi asfaltate 23 de străzi cu o lungime totală de peste 5 km, în proiectul aprobat prin hotărâre de consiliu local, în februarie 2021, fiind prinse şi 17 podeţe tubulare. Valoarea finanţării este de peste 8 milioane de lei, potrivit comunicatului MDLPA.

Finanţări pentru asfaltări, prin Anghel Saligny, pentru două comune nemţene, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Articolul precedentReținut pentru trei infracțiuni după un accident nedeclarat
Articolul următorCamion de 65.000 euro confiscat pentru marfă ilicită de 55.000 lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.