0:00

Procurorii DIICOT fac cercetări într-un dosar penal cu acuze de trafic de persoane, victima agresiunii fiind exploatată în mai multe județe din țară, inclusiv Neamț. Anchetatorii de la Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea unui bărbat, acesta urmând a fi prezetat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

S-a reținut că, în cursul anului 2021, simulând o relație de iubire, acesta a recrutat o persoană vătămată majoră, iar până în luna decembrie 2023, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia , a transportat-o și  adăpostit-o în diferite locații situate pe raza județelor  Cluj, Iași, Suceava, Oradea, Piatra Neamț, Timișoara, Brașov, dar și în diferite localități din Germania  obligând-o  la practicarea prostituției”, conform DIICOT.

Reținut pentru trafic de persoane: victima a fost exploatată la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sumele de bani din activitatea ilicită au fost însușite de acuzat. Au avut loc mai multe percheziții domiciliare în urma cărora anchetatorii au ridicat sume de bani în lei și euro, carduri bancare, precum și alte mijloace de probă. Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(G.S.)

FOTO-VIDEO DIICOT

Articolul precedentTârg caritabil de Crăciun la Târgu-Neamţ organizat de Liceul “Vasile Conta”
Articolul următorConducerea Spitalului Botoșani decimată de DNA
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.