pietricica turism

Arsene_Ionel

Ionel Arsene (deputat, președinte de filială),Vlad Marcoci (deputat, fost președinte al Consiliului Județean, fost prefect), Dan Vasile Constantin (și el palmares bogat de fost), Vasile Nica  (fost președinte PSD la Târgu Neamț, consilier județean), Victor Marghidan (consilier municipal) sunt nume cunoscute în lumea politică nemțeană și mai ales în PSD. Ei au ținut – și unii încă mai țin – fața noului club Rotary din Piatra Neamț.

Pentru toți, clubul a însemnat o rampă de lansare sau de confirmare a unui statut social. Pe site-ul clubului Rotary Piatra Neamț aflăm care sunt cele 4 principii fundamentale ale activității membrilor: dezvoltarea cunoștințelor ca oportunități de servicii, standarde etice înalte în afaceri și profesii ca o oportunitate de a servi societății, aplicarea idealului de servicii în fiecare Rotarian, în afaceri și în viața din comunitate, plus, nu în ultimul rând, promovarea înțelegerii, bunăvoinței și păcii internaționale prin profesioniști uniți în idealul de servicii.

Dacă privim retrospectiv, la numele membrilor PSD aflați pe listele Rotary Piatra Neamț, ne dăm seama că măcar ”dezvoltarea cunoștințelor ca oportunități de servicii” a fost perfect însușită de aceștia.

Ionel Arsene a fost președinte Rotary în perioada 2009-2010. A fost omul care l-a sprijinit direct, intens, fără echivoc pe Vlad Marcoci la ultimele alegeri parlamentare pentru postul de deputat PSD, pe care acesta l-a și obținut. Susținerea lui Arsene a fost puternică în ciuda faptului că au existat dubii până-n ultimul moment din partea cărui partid va candida Marcoci până la urmă.

Dan Vasile Constantin a fost, și el, alături de cei doi, mai întâi pe linie de Rotary și apoi și de PSD, fiind promovat cu insistență pentru funcția de prefect, chiar înainte de alegeri, pentru a asigura cadrul legal și buna înțelegere pentru ”aplicarea idealului de servicii în fiecare Rotarian, în afaceri și în viața din comunitate” în cazul celor doi colegi. Întreg scandalul pornit odată cu episodul stagiaturii la Ion Neculce și DVC prefect de Neamț nu a afectat poziția acestuia în partid, fiind promovat după aceea, în calitate de lider al grupului PSD de consilieri județeni și fiind propus de mai multe ori pentru funcția de vicepreședinte al CJ Neamț.

Legătura Ionel Arsene – Vasile Nica, amândoi târgnemțeni, aproape că nu mai trebuie discutată, se impune firesc. Poate doar să adăugăm câteva accente de natură masonică din activitatea lor, chestiuni care nu i-ar fi străine nici lui Vlad Marcoci.

Ultimul venit la masa rotarienilor de Piatra este tânărul Victor Marghidan. El a luat-o de la coadă la cap, adică întâi a intrat în PSD, a primit o funcție de consilier local la Piatra Neamț – de la rotarieni în exercițiu – apoi a intrat în Rotary, cu gândul probabil de a lăsa clubul pe mâini bune în viitor.

Singurul punct de platforma-program unde cei de mai sus par să dovedească oareșce slăbiciuni este cel privind ”standarde etice înalte în afaceri și profesii”. Ionel Arsene, pe lângă reușitele politice, nu a reușit să fie un exemplu mobilizator în afaceri, având în spate firme cu faliment chiar dacă asta nu se observă în nivelul său de trai. Păgubiții, cum spunea chiar dl. deputat, n-au decât să-și recupereze banii de pe urma procesului de lichidare. Vlad Marcoci este un exemplu tipic de oportunism politic pozitiv, știind parcă mereu în ce partid să meargă, în ce partid să stea și cât, și, de pe pozițiile obținute, să sprijine la fel de constructiv un grup de oameni loiali, într-un perfect perpetuum mobile politico-economic. Dan Constantin n-ar fi vrut, dar i-a ieșit mereu, să fie un exemplu de cum nu trebuie să procedezi în administrație, însă, la nivelul afacerilor, al relațiilor și al făcutului banilor este imbatabil.

Am insistat doar pe latura politică a clubului Rotary, fără să intrăm în profunzime cu ceilalți membri, de legăturile care există între ei, de modul cum mulți dintre membrii clubului beneficiază de pe urma poziției sociale oferite de acest statut.

 Marcoci_Vlad

dvc 01

nica

victor adrian marghidan

Valentin BĂLĂNESCU

4 COMENTARII

  1. Rotary nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le-am consultat, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria.

  2. TOTII O APA SI UN PAMANT ORI SUNT COMUNISTY ORI INTERLOPPY DACA JUDECI DUPA REALIZARILE PENTRU POPOR DAR PRNTRU BUZUNARUL LOR TI SE PAR AMERICANI PROFESONISTI NUMAI CA PIATRA NEAMT ARATA CA UN ORAS DI BOSNIA DAR SI SARAJEVO ARATA MAI BINE CHIAR DACA A SUFERIT UN LUNG RAZBOI SI DACA NU CREDETI VIZITATIL SI VA VETI CONVINGE. DAR SI PIATRA E IN RAZBOI DE 23 ANI CU INTERLOPPY CARE SE SCHIMBA LA PUTRE IN FUNCTIIE DE INTERESE PERSONALE S-AU DE CLAN…. USL.

  3. Cam patate personajele pentru standarde inalte de moralitate. Victor Marghidan este fiul Ion Marghidan,cel condamnat in dosarul ,,TRANSFORMATORUL,, a lui Fenechiu, daca nu ma insel.

Comments are closed.