isu proiectil 02Muncitorii, care lucrează la reţeaua de apă din satul Turtureşti, comuna Girov, au descoperit un element de muniţie, în timpul săpăturilor pe care le-au făcut, în ziua de joi, 10 decembrie. Imediat oamenii au întrerupt lucrul şi unul dintre ei, un bărbat de 33 de ani, a sunat la 112.

„La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică formată dintr-un ofiţer pirotehnist din cadrul Inspecţiei de Prevenire şi un subofiţer din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială pirotehnică”, se arată în comunicatul ISU Neamţ.

„Forţele de intervenţie au descoperit la faţa locului un proiectil exploziv de calibru 105 mm, provenind din al Doilea Război Mondial. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale GARRET GTI 2500 pe o suprafaţă de 100 mp şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie”.

Pirotehniştii le reamintesc cetăţenilor că este foarte important să nu atingă, să nu mişte, să nu încerce să desfacă sau să arunce în foc proiectilele pe care le găsesc întâmplător. Cel mai sigur este să păzească locul până la sosirea echipei de pirotehnişti. (C. MIRCEA)