protest RCATransportatorii, dar şi oamenii de rând, (ne)fericiţii proprietari de autoturisme, sunt aşteptaţi în ziua de 17 decembrie, la un amplu protest, care va avea loc în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Acţiunea a fost iniţiată pe Facebook, unde a fost creată pagina “Protest scumpire RCA”, şi unde figurează numerele de telefon ale organizatorilor din judeţe.

Persoana desemnată pentru judeţul Neamţ este Petru Borcea, administratorul unei firme de transport marfă, care ne-a declarat: „Am luat legătura cu reprezentanţii Mega Travel şi Patru Plus Trans, probabil ni se vor mai adăuga şi alţi transportatori, dar aşteptăm de asemenea şi simplii proprietari de autoturisme, având în vedere că, după calculele noastre, pentru un Logan RCA va ajunge la 4.000 de euro. Nu vrem să acţionăm în forţă, nu vrem să blocăm drumurile, ci doar vrem să arătăm că nu suntem de acord cu această măsură care ar putea fi picătura care să umple paharul. Nu este admis ca pentru un camion să plăteşti între 12.000 şi 15.000 de euro, că doar nu-l mai cumperi încă o dată, cum nu este de bun simţ să bagi în asigurare cartea verde pentru tramvaie, troleibuze şi alte mijloace de transport în comun, care nu ies niciodată dincolo de graniţele unei localităţi”.

Organizatorii, care au obţinut deja autorizaţie pentru protest, au estimat că vor participa peste 7.000 de persoane, 200 de camioane, 300 de autocare şi microbuze și sute de autoturisme. „De data aceasta, firmele de asigurări şi ASF vor înţelege că joaca cu preţurile unei poliţe de asigurări obligatorii s-a terminat!”, este mesajul organizatorilor.

În cazul în care nu vor găsi înţelegerea pe care mizează, transportatorii intenţionează să ia măsuri radicale. „O să scoatem toţi cheile din contact şi atunci să vedem cine va mai aproviziona supermarket-urile şi spitalele şi ce soluţii vor găsi cei care până acum au demonstrat că ştiu să lovească numai în boul care trage”. (C. MIRCEA)