0:00

Restricţii la Policlinică și la Serviciul de Evidența Populației din Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO dată cu impunerea stării de urgenţă pe teritoriul României, conducerea Spitalului Orăşenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ a luat decizia să impună câteva restricţii şi la Policlinică.

Începând de marți, 17 martie, la intrarea în Policlinică se va face trierea persoanelor care doresc să intre, pentru că doar cabinetele de diabet, ginecologie, pneumologie şi chirurgie îşi mai desfăşoară activitatea în această perioadă, restul cabinetelor suspendându-şi momentan activitatea.

Au fost impuse restricţii stricte atât în spital, cât şi în Policlinică, în ceea ce priveşte accesul vizitatorilor, dar şi limitarea strict a urgenţelor”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul spitalului.

De altfel, accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pacienţilor a fost restrcţionat în spital de acum aproximativ o săptămână.

O dată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României şi Serviciul de Evidenţa Populaţiei a luat câteva măsuri de prevenţie în rândul celor care apelează la serviciile acestuia.

Astfel, s-a limitat activitatea pe holul serviciului, pentru cei care până acum aşteptau la rând. Astăzi, mulţi dintre cei care şi-au depus cereri pentru buletine noi sau pentru reînnoiri au aşteptat la rând afară.

Daniel Neacşu, şeful Serviciului de Evidenţa Populaţiei ne-a declarat că programul se desfăşoară ca şi până acum şi nu a suferit modificări. Cererile se depun tot la sediul din curtea fostei primării şi buletinele sunt eliberate în cinci zile lucrătoare.

Programul se desfăşoară normal, doar că am luat măsuri de prevenţie. Oamenii trebuie să stea la distanţă unii de alţii, iar pe hol s-a limitat activitatea. Rugămintea noastră este următoarea: să apeleze la serviciile noastre doar cei cu urgenţe, să nu mai vină persoane cărora nu li s-au expirat buletinele şi au buletine încă valabile, pentru a evita aglomeraţia. Să vină doar cei pentru maximă urgenţă. Mai sunt persoane care vin la noi cu şase luni înainte de a li se expira buletinul”, ne-a declarat Daniel Neacşu, şeful Serviciului pentru Evidenţa Populaţiei Târgu Neamţ.

La Biroul pentru paşapoarte de la Târgu Neamţ, care se află în clădirea de la Evidenţa Populaţiei, cel puţin până astăzi, activitatea se desfăşoară normal, cu acelaşi program. Cei doi angajaţi au sosit la program astăzi la ora 10.

C.T. STURZU

Articolul precedentCoronavirus: Echipele medicale din Neamț au testat 30 de persoane aflate în izolare acasă
Articolul următorAmbulanța Neamț – recoltări de probe de la persoanele suspecte de coronavirus, izolate la domicilii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.