pietricica turism

bacalaureat

Chiar dacă sesiunile de Bacalaureat din ultimii ani au lăsat în urmă mii de „victime”, doar câteva sute de absolvenți de liceu mai sunt dispuse să lupte pentru diplomă. Numai anul trecut au fost peste 2.000 de liceeni care nu au reușit să ia bacalaureatul la care se adaugă încă 3.000 de la eșecul din 2012. Cu toate acestea, în acest an, reprezentanții Inspectoratului Școlar au anunțat că din seriile anterioare nu s-au înscris la „examenul vieții” decât puțini peste 600 de absolvenți.

„Este o lipsă de interes din partea celor care au absolvit în liceul în anii trecuți. Au pierdut pasul cu învățatul, ori nu-și mai doresc să treacă acest examen din diverse motive. Cert este că în cele mai multe cazuri cei care nu iau bacalaureatul din primul an sau din al doilea renunță să mai participe la acest examen”, a spus Gabriela Banu, inspector școlar general adjunct.

Ministerul Educației nu a stabilit încă „prețurile” pentru absolvenții de liceu care participă la Bacalaureat pentru a treia oară. Anul trecut, pentru o probă scrisă, restanțierii au fost nevoiți să scoată din buzunare 76 de lei. (M.T.)