La un an de la revolta oamenilor care locuiesc în satul Izvoare, comuna Bahna, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, le dă vestea cea bună: nu doar că drumul va fi asfaltat – pentru prima dată în istoria localității -, dar s-au alocat și banii.

Drumul județean 155B a făcut subiectul unui proiect pe care CJ Neamț l-a depus spre finanțare la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. El a fost acceptat la finanțare și ieri, 9 noiembrie, președintele Ionel Arsene și ministrul Paul Stănescu au semnat contractul de finanțare pentru investiție.

După cum știți foarte bine, este un drum județean cu foarte mari probleme. Este, poate, printre cele mai problematice drumuri județene din Neamț. Am fost personal acolo, anul trecut, și le-am promis oamenilor atunci că vom găsi soluții. Acum semnăm contractul de finanțare pentru o investiție care înseamnă 3,5 kilometri, a cărei valoare este de 18.482.681 lei”, a declarat Ionel Arsene.

Drumul respectiv, pietruit, a fost ”sărit” de toți președinții care s-au perindat pe la CJ în ultimele trei decenii, deși arată jalnic: praful se ridică până la 10 m înălțime, toate casele situate de-a lungul acestui drum sunt fisurate din cauza trepidațiilor produse de camioanele de mare tonaj, care transportă gunoi de la Avicola Internațional Bacău, precum și anrocamente de pe cursurile râurilor Bistrița și Moldova. După vizita președintelui Ionel Arsene, din octombrie anul trecut, s-au făcut intervenții cât să nu se agraveze situația, iar acum, odată cu proiectul prin PNDL II, se vor rezolva toate problemele ridicate atunci de localnici.

Pentru aducere-aminte, despre revolta de la Bahna puteți reciti aici, iar despre vizita lui Ionel Arsene la fața locului, puteți reciti aici.

Articolul precedentÎPS Teofan la sfinţirea bisericii de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu-Neamţ
Articolul următorGALERIE FOTO Nocturnă amicală pe „Ceahlăul”! Marele absent – PUBLICUL!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.