olandezi (1)Ziua de marți, 16 iunie, n-a fost cu trei ceasuri rele pentru oficialii Primăriei Târgu Neamț, ci a fost cu relaționare și musafiri din străinătate.

Primarul Daniel Harpa a fost vizitat de o delegație a Fundației Fryslan Dokkum din Olanda, condusă de noul președinte al acesteia, Tjalling Feenstra. Din delegație au făcut parte și secretarul fundației, Livius Noordhuis, precum și Vasile Ungureanu, președintele Fundației Fryslan Moldova. Primarul Harpa și-a primit oaspeții în biroul său oficial: ”Urez bun venit prietenilor mei din Olanda, cărora țin să le mulțumesc pentru sprijinul acordat în toamna anului trecut, când ne-au ajutat cu diferite materiale pentru spital și școli. Cu această ocazie, îmi face plăcere să-i invit la Zilele Orașului Târgu Neamț de la începutul lunii septembrie, cu atât mai mult cu cât administrația locală a decis ca dlui președinte Tjalling Feenstra să-i fie decernat titlul de cetățean de onoare, alături de membrii fundației. Ne bucurăm că noul președinte al fundației a venit să ne cunoască personal și mai ales să cunoască problemele sociale cu care ne confruntăm. Aș menționa faptul că, alături de ajutorul oferit prin donații, noi, ca administrație, vom continua investițiile și modernizarea, atât la spital, cât și la școli, iar respectivele instituții vor fi modernizate cu mobilier și aparatură nouă conform normelor europene”.

olandezi (2)Am venit la Târgu Neamț prima oară în 1991 și trebuie să vă spun că orașul s-a schimbat mult de atunci, mai ales în ultimii ani. Este o schimbare în bine și arată mult mai frumos. Târgu Neamț se află într-o permanentă modernizare”, a declarat Tjalling Feenstra, președintele fundației olandeze.

C.T. STURZU