Actualizare: Motivul scandalului ar fi gelozia, cel puțin așa ar fi declarat suspecții la audieri.

Sunt reținuți patru bărbați cu vârste între 19 și 48 de ani și o femeie de 52 de ani, pentru care polițiștii solicită arestarea preventivă. „Cele cinci persoane care au fost reținute sunt din Toplița și locuiesc în județul Neamț de ceva timp, fără forme legale. Mai sunt două persoane cercetate sub coordonarea procurorului de caz, pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice”, a declarat insp.pr. Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Cei doi i-au înjurat pe jandarmii care au intervenit ieri. Printre scandalagii este și un bărbat din Comănești (Bacău).

Reglări de conturi între familii de etnie din Neamț și Vrancea – 5 rețineri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Două familii de rromi din Neamț și Vrancea s-au bătut în stradă, s-au înțepat cu cuțitele și au distrus patru mașini în urma escaladării unui conflict. 11 persoane au fost audiate și astăzi, 21 iunie, 5 persoane vor fi duse de polițiști la parchet cu propunere de arestare preventivă. Alte două persoane sunt cercetate pentru ultraj.

https://www.youtube.com/watch?v=VHdynCP5_YM

(sursa video ziar harghita)

Scandalul a avut loc ieri, 20 iunie, lângă Piața Agroalimentară din Toplița. Un localnic a sunat la 112 și la fața locului au intervenit polițiștii harghiteni, mascații și jandarmii.

Reglări de conturi între familii de etnie din Neamț și Vrancea – 5 rețineri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Scandalagii au fost potoliți, în cele din urmă și conduși la audieri. „Din primele date și indicii obținute de polițiști rezultă că mai multe persoane din județele Neamț și Vrancea, s-au deplasat în municipiul harghitean Toplița, unde, pe fondul unor neînțelegeri anterioare ce urmează să fie clarificate, două femei s-ar fi înțepat cu un cuțit reciproc, iar ceilalți participanți și-au aplicat lovituri unii altora. De asemenea, în timpul scandalului au fost avariate 4 autoturisme. În urma administrării probatoriului, 5 dintre persoanele implicate au fost reținute și introduse în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, acestea urmând să fie prezentate Instanței cu propunerea de arestare preventivă, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Toplița”, potrivit IPJ Harghita. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugerea unor autoturisme ce aparțineau „rivalilor”.

Alte două persoane sunt cercetate de Parchetul Toplița pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

C.I.

Articolul precedentIncendiu la o bandă transportoare de la Azochim Săvineşti
Articolul următorFOTO: Tânăr dat dispărut după o petrecere cu prietenii, pe malul Siretului