Asociația România Culturală și Complexul Muzeal Județean Neamț au deschis oficial, vineri, 15 iunie, în Sala de Artă Contemporană a Muzeului de Artă Piatra Neamț, expoziția de fotografie „Regina  Soldat” . Totodată a fost lansat și albumul  „Regina și Frontul”, lucrare semnată Anca Beatrice Todireanu, curator al expoziției și președinte al Asociației România Culturală. Cele două acțiuni culturale se înscriu în calendarul evenimentelor  dedicate Centenarului Marii Uniri.

“Pentru noi, prezența doamnei Anca Todireanu la Piatra Neamț, cu această expoziție este un semn de recunoștință, este un omagiu adus Centenarului. Regina și frontul este un album de expoziție care reprezintă nu numai o încununare de gânduri, de idei și de instantanee fotografice. Este acel omagiu adus de către un istoric unei personalități marcante“, a spus dr. Ciprian Dorin Nicola, manager al Complexului Muzeal Județean Neamț.

În cele 45 de panouri fotografice, este înfățișată Suverana României, cea care a vrut să se identifice cu suferința poporului român, cu un veac în urmă, în timpul Primului Război Mondial, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând  spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Pentru atitudinea sa curajoasă din timpul Primului Război Mondial, a fost numită de popor și „Regina Soldat”.

Expoziția de fotografie va putea fi vizitată începând cu 15 iunie și până pe data de 1 iulie. (E.C.)

Articolul precedentÎncepe vacanța, polițiștii avertizează: ”Strada este periculoasă”
Articolul următorCâștigă-ți banii de vacanță!!! Concurs de eseuri pentru liceeni!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.