0:00

Centrul de recreere Cozla din Piatra Neamţ a găzduit pentru o noapte un prim grup de refugiaţi sosit din Vama Siret. Veniţi din mai multe oraşe ucrainene, Odessa, Cernăuţi sau Kiev, femei, copii şi câţiva bărbaţi cu probleme medicale au fost preluaţi din vamă de voluntarii Fundației „Împreună pentru Solidaritate Socială” Săvineşti, coordonată de părintele Munteanu şi au fost aduşi la Piatra Neamţ cu un autocar pus la dispoziţie de prefectul județului, Adrian Niţă. Astăzi dimineaţă, 18 martie, grupul a plecat cu două autocare către aeroportul Iaşi, de unde vor lua avionul către Frankfurt.Refugiaţi din Ucraina, în tranzit prin Piatra Neamţ, vor pleca spre Frankfurt, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Centrul de recreere Cozla din Piatra Neamţ este, prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, centru de cazare pentru refugiaţi. Un prim grup de refugiaţi a sosit aseară (17 martie – n.r.) la noi, au beneficiat de cazare şi masă şi urmează să plece către aeroportul din Iaşi. Voluntarii fundaţiei conduse de părintele Munteanu asigură preluarea lor de la Vama Siret. Avem în acest grup mulţi copii, jumătate din cei 66, avem 6 persoane din Cernăuţi, doar doi vorbitori de limbă română, avem şi doi cetăţeni de naţionalitate armeană printre ei. Sunt şi câţiva bărbaţi care fie au dizabilităţi, fie au diferite probleme de sănătate. Ne bucurăm să putem să-i ajutăm, atât cât ne stă în putere, ţinând cont că sunt nevoiţi să fugă din calea războiului“, ne-a declarat Gheorghe Paisa, şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ.

Refugiaţi din Ucraina, în tranzit prin Piatra Neamţ, vor pleca spre Frankfurt, ZCH NEWS - sursa ta de informații

DJST Neamţ are două astfel de centre, cel din Piatra Neamţ, cu o capacitate de 100 de locuri de cazare şi un altul la Oglinzi, lângă Târgu Neamţ, cu o capacitate de 146 de locuri. Grupul din Piatra Neamţ va ajunge la Iaşi, de unde, la ora 14:00, un avion îi va duce în Germania, la Frankfurt, acolo unde sunt aşteptaţi de rudele lor. (Angela Croitoru)

Articolul precedentStatistic, comuna Dragomireşti revine în zona roşie Covid 19
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „Guvernul condus de PNL îi ajută pe români și antreprenori la plata facturilor la energie”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.